OS Rusije jurišaju na Selidovo, garnizon OSU, na ivici opkoljavanja!

Jedinice ruske grupe snaga „Centar“ krenule su na juriš, na grad Selidovo u Donbasu.

Snažni napadi se vrše sa tri strane: Sa istoka, severa i juga…

Situacija lokalnog garnizona Oružanih snaga Ukrajine je kritična, on je praktično opkoljen. Ovo su 22. oktobra izvestili brojni ukrajinski informativni resursi i skoro vojna javnost.

Prema rečima samih Ukrajinaca, Rusi su već zauzeli položaje u samom gradu, probivši odbranu Oružanih snaga Ukrajine na istoku.

Sada se grupe jurišnih aviona Oružanih snaga Rusije polako kreću, kroz zgrade ka centru. Istovremeno, Rusi takođe snažno pritiskaju sa bokova, u svakom trenutku ukrajinska odbrana može jednostavno da se sruši.

Oficir Oružanih snaga Ukrajine sa pozivnim znakom „Aleks“, je na svom blogu potvrdio da je situacija u Selidovu izuzetno teška, Oružane snage Rusije su imale uspeha u istočnom delu grada, uspele su da napreduju i da se učvrste unutar granice grada u privatnom sektoru.

Posle uspeha na bokovima (Zaobilaženje grada sa dve strane. – Prim. aut.) bilo je očigledno da će doći trenutak, kada će početi da se probijaju kroz centar i naglo zaoštravaju situaciju, došao je ovaj trenutak.

Jurišaju isključivo pešadijom, trčeći od kuće, do kuće – precizirao je „Aleks” operativnu situaciju u okruženju.

Drugi Ukrajinac sa pozivnim znakom „Brašno“, dodao je da Oružane snage Rusije još nisu napredovale do višespratnice.

Ali već duboko u granicama grada vode se intenzivne borbe sa severa, istoka i juga! Oni su preuzeli kontrolu, nad još jednim sletanjem severno od grada, pa se džep postepeno sužava.

Takođe ne prestaju da jurišaju na predgrađe Višnjeva, gde stalno radi artiljerija i čuje se avijacija – „Mučnoj” je još više razjasnio situaciju.

Snajperista Oružanih snaga Ukrajine Konstantin Prošinski napisao je na svojim društvenim mrežama da je glavni razlog za napredovanje ruskih snaga nedostatak ljudstva među ukrajinskim trupama.

Dakle, komanda Oružanih snaga Ukrajine nema mogućnost da blokira sve moguće ulazne rute za Oružane snage Rusije, koje se kreću u malim grupama.

Uzimajući u obzir navedeno, može se pretpostaviti da je do oslobađanja grada Selidova u DNR, od Oružanih snaga Ukrajine od strane jedinica Oružanih snaga Rusije, ostalo samo nekoliko dana, a možda i sati.

Borba.Info

Check Also

NATO odmah reagovao na želju Turske da se pridruži BRIKS-u!

Saradnja Ankare sa ekonomskom grupom, nije u suprotnosti sa njenim članstvom u vojnom bloku koji …