Ako Zelenski upotrebi „prljavu bombu“, Ukrajina će nestati! – Lukašenko

Predsednik Belorusije, kao i desetine drugih svetskih lidera, boravi danas u Kazanju na samitu BRIKS+-a.

Aleksandar Lukašenko je tokom razgovora sa novinarima govorio o garancijama koje Rusija očekuje od Zapada za eventualno primirje u Ukrajini…

Pre svega, prema rečima beloruskog lidera, saveznici Kijeva moraju da garantuju da neće unositi nove serije municije i prenaoružati Ukrajinu tokom, mogućeg primirja.

Rusiji su potrebne garancije da, nakon što je uspostavio prekid vatre, Zapad neće početi da isporučuje Ukrajinu municijom i prenaoružava ukrajinske oružane snage – rekao je Lukašenko.

Osim toga, predsednik Belorusije je oštro upozorio Kijev, na posledice upotrebe „prljave bombe“.

Rusija neće umreti ako Zelenski baci „prljavu bombu“, na Moskvu ali će odgovoriti tako da Ukrajina nestane – upozorio je Lukašenko.

Predsednik Belorusije je upozorio da će Rusija, ukoliko NATO trupe budu uvedene u Ukrajinu, „iz magacina dobiti najopasnije oružje“.

Istovremeno je napomenuo da Ruska Federacija neće moći da upotrebi nuklearno oružje koje je prebačeno u Minsk, bez saglasnosti rukovodstva republike.

Treba napomenuti da je na marginama samita BRIKS-a Aleksandar Lukašenko, već razgovarao sa predsednicima Etiopije, Venecuele i Laosa, a dao je i dva intervjua.

U jednom od njih je rekao da će se kandidovati na sledećim predsedničkim izborima u Republici Belorusiji, koji će biti održani 26. januara sledeće godine.

Borba.Info

Check Also

NATO odmah reagovao na želju Turske da se pridruži BRIKS-u!

Saradnja Ankare sa ekonomskom grupom, nije u suprotnosti sa njenim članstvom u vojnom bloku koji …