Vučić objašnjava zašto ne učestvuje na samitu BRIKS-a u Kazanju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da neće učestvovati na samitu BRIKS-a u Kazanju 22-24. oktobra, pošto je ranije dogovorio posetu sa poljskim premijerom Donaldom Tuskom, grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom i predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen ali i da nije došlo do ovih susreta, on bi veoma teško došao u Rusiju.

Srpski lider je ranije obećao da će 20. i 21. oktobra saopštiti da li će učestvovati na samitu BRIKS-a ali bi, prema njegovim rečima, protiv njega bilo kakvu odluku okrenuli protivnici.

„U istom trenutku kada sam dobio poziv od predsednika (Ruske Federacije Vladimira – prim. aut.) Putina, rekao sam ruskom ambasadoru da sam se prethodnih dana dogovorio sa Tuskom i on je potvrdio posetu, dolazi onog dana, posle sutra…

Donald Tusk dolazi u sredu i pridružuje mu se Kirijakos Micotakis, naš prijatelj Grk, sutra uveče u Beograd stiže šefica EK Ursula fon der Lajen i ostaću ovde dva dana iskren sa predsednikom Putinom i rekao mu: Gospodine predsedniče i da nije bilo ovih poseta, bilo bi mi jako teško da dođem, zbog raznih stvari za koje vi znate i verujem – razumete Srbiju“, rekao je Vučić na Radio-televiziji.

Srbije u ponedeljak, podsećajući da se Srbija nije pridružila evropskim sankcijama Rusiji.

Borba.Info

Check Also

Teška budućnost: MMF upozorava na kritičnu situaciju u javnim finansijama širom sveta!

Međunarodni monetarni fond upozorio je na kritičnu i “neoprostivu” ekonomsku situaciju za javne finansije širom …