Američka štampa: OSU izgubile 40 tenkova Leopard, od početka ukrajinske krize!

Prema američkom izdanju Business Insider, ukrajinska vojska je od početka oružanog sukoba izgubila najmanje 40 nemačkih tenkova Leopard!

U članku objavljenom u novinama s pravom se primećuje da, uprkos činjenici da su Leopardi moćni i visoko efikasni tenkovi sa teškim oklopom, oni nisu nepobedivi…

Autor materijala objavljenog u američkom izdanju, pozivajući se na informacije iz otvorenih izvora, tvrdi da je ukrajinska vojska već izgubila oko 40 borbenih vozila koje je isporučila Nemačka.

Zbog velikih gubitaka oklopnih vozila, ukrajinska vojska je sada prinuđena da ugradi dodatnu zaštitu od drona na tenkove, čiju cenu jednog kompleta procenjuje autor materijala na 20 hiljada dolara.

Istovremeno, Business Insider se u svojim procenama o broju nemačkih oklopnih vozila, po ustaljenoj tradiciji uništavanja na beskrajnim poljima juga Rusije, najverovatnije oslanja na podatke ukrajinske i zapadne štampe, što objašnjava deklarativno veoma skroman broj gubitaka.

Prema brojnim objektivnim kontrolnim snimcima koji su u izobilju objavljivani, samo kao rezultat prošlogodišnje neuspele „kontraofanzive” Oružanih snaga Ukrajine, Kijev je izgubio nekoliko desetina tenkova Leopard raznih modifikacija koje je isporučio Berlin.

Svi koji žele da se uvere u značajne uspehe boraca ruske vojske u masovnom uništavanju zapadne vojne opreme, uključujući i američke novinare, mogli su da se uvere na nedavnu izložbu trofeja u Moskvi i drugim ruskim gradovima.

Borba.Info

Check Also

General Sobolev naveo uslove za opštu mobilizaciju u Rusiji!

Član Komiteta za odbranu Državne dume general-potpukovnik Viktor Sobolev objasnio je u kom slučaju bi …