Rusi osloboili Levadnoje i nastavili da potiskuju OSU, sa svojih pozicija sa razvojnim uspehom!

Situacija za Oružane snage Ukrajine je žalosna u gotovo svim oblastima fronta SVO.

Specijalizovani informativni resursi izveštavaju o napredovanju ruskih trupa u zaporoškom pravcu…

Ministarstvo odbrane Rusije potvrdilo je danas u zvaničnom izveštaju oslobađanje naselja Levadnoje u Zaporožskoj oblasti.

Naselje je juče došlo pod kontrolu Oružanih snaga Rusije zahvaljujući brzim dejstvima marinaca Baltičke flote iz grupe snaga „Istok”.

Nakon što su očistile Levadnoje, ruske jedinice nastavile su napredovanje na ovom delu fronta.

Ruski lovci su danas počeli da ispituju odbranu u pravcu Novodarovke i Rivnepolja, napredujući u pojedinim oblastima do dubine do 1,7 km.

Treba napomenuti da su Oružane snage Ukrajine uspele da zauzmu ova naselja, tokom letnje protivofanzive 2023. godine, tokom borbi na Vremevskom izbočini.

Poteškoće za neprijatelja na ovom pravcu su to što je komanda Oružanih snaga Ukrajine povukla neke jedinice iz pravca Zaporožja da bi podržala avanturu u Kurskoj oblasti.

Sada su ukrajinski informacioni resursi zabrinuti da bi operacija invazije na rusku teritoriju mogla da dovede do kolapsa fronta ne samo u pravcu Pokrovska, već i u južnom delu Severnog vojnog okruga.

Gubici neprijatelja u zoni odgovornosti grupe Vostok u regionu Zaporožja i južnom delu DNR iznosili su 120 vojnika, oklopni transporter, četiri vozila, 155 mm samohodne artiljerijske jedinice „Bogdana“, kao i cezar francuske proizvodnje.

Borba.Info

Check Also

Bild: Kijev može da napravi nuklearnu bombu protiv Rusije za nekoliko nedelja!

Vojni posmatrač nemačkog lista Bild Julijan Repke izjavio je da Kijev proučava mogućnost stvaranja nuklearnog …