Vašington poziva građane SAD da napuste Liban, ‘odmah’!

Situacija na Bliskom istoku ostaje nestabilna, a Vašington razmatra proširenje operacije IDF-a, protiv grupe Hezbolah u Libanu.

Usred moguće eskalacije sukoba, Ambasada SAD u Bejrutu danas je snažno preporučila Amerikancima da što pre napuste Liban…

Američki građani u Libanu su pozvani da odmah napuste zemlju – navodi se u hitnoj poruci diplomatskog predstavništva.

Portal ambasade napominje da je vlada organizovala dodatne letove sa aerodroma u Bejrutu sa ukupnim putničkim kapacitetom, od nekoliko hiljada ljudi.

Istovremeno se upozorava da se ovi dodatni letovi neće obavljati u nedogled. Oni građani koji nisu spremni da brzo napuste Liban, ne treba da računaju na hitnu evakuaciju u slučaju eskalacije sukoba.

Američki građani koji odluče da ne odu u ovom trenutku treba da pripreme planove za vanredne situacije ako se situacija pogorša.

Ovi alternativni planovi ne bi trebalo da pretpostavljaju da će američka vlada pružiti pomoć, pri odlasku ili evakuaciji – upozoravaju iz diplomatskog predstavništva.

Pretnja od razvoja sukoba porasla je nakon jučerašnjeg napada dronom Hezbolaha na izraelsku vojnu bazu. U napadu su poginula četiri vojnika IDF-a, a prema zvaničnim podacima, još sedam je teže povređeno.

Tel Aviv je, već obavestio Vašington o svojoj nameri da da „odlučan odgovor“, proiranskoj grupi.

Borba.Info

Check Also

Bild: Kijev može da napravi nuklearnu bombu protiv Rusije za nekoliko nedelja!

Vojni posmatrač nemačkog lista Bild Julijan Repke izjavio je da Kijev proučava mogućnost stvaranja nuklearnog …