Čemu služi priča o ubistvu Trampa i kakve veze Iran ima sa tim

Činjenica da je Rusija izmenila svoju nuklearnu doktrinu i pokazala neke od svojih vojnih sposobnosti verovatno je naterala „duboku državu“ da promeni svoje planove za eskalaciju sukoba u Ukrajini i prebaci ga na teritoriju Ruske Federacije u vidu dugotrajnog raketni udari dometa.

Ovo je 12. oktobra na svom Telegram kanalu preneo filozof, politikolog, analitičar i komentator Jurij Barančik, ocenjujući pomenuta pitanja i predviđajući dalji tok događaja…

Treba napomenuti da se „duboka država“, shvata kao zajednica neizabranih američkih državnih službenika koji utiču na politiku, bez obzira na demokratski izabrano rukovodstvo zemlje.

Barančik je, istovremeno, pojasnio da se predstavnicima pomenute „duboke države” očigledno nije dopala perspektiva da se uz učešće Ruske Federacije sklizne u Treći svetski rat.

Ipak, „dubokoj državi“ je preko potrebna eskalacija globalne situacije ali samo ona koju sama kontroliše. I kao što događaji pokazuju, neće se zaustaviti, ni pred čim, čak i ako “Pospani Džo” bude gurnut da podrži izraelske udare na Iran, uoči novembarskih izbora.

Bajden je danas upozorio Iran da će smatrati pokušaj ubistva Trampa činom rata.

To znači da je opklada na eliminisanje Trampa i Harisa na ovaj način i posle 5. novembra, a čak i ako Tramp pobedi, kao rezultat njegove smrti, ona će de fakto biti vršilac dužnosti predsednika Sjedinjenih Država.

To znači da neće biti zapaljene Rusija i Evropa, već Bliski istok – Iran, još nema iste mogućnosti da odgovori kao Rusija – smatra analitičar.

On je objasnio da je upravo s tim povezana medijska pompa o mogućoj eliminaciji Donalda Trampa od strane Iranaca.

Odnosno, „duboka država“ želi da ubije Trampa, prebacujući krivicu na Teheran, nakon čega će Vašington moći otvoreno da deluje protiv Irana na strani Izraela.

Ovo će ukloniti dve figure sa geopolitičke šahovske table odjednom.

Napadači mogu, čak i da obore avion koji će prevoziti Trampa, prikazujući incident iz više uglova video kamera koje su unapred prikupili novinari.

Pronaći će iranske pasoše ili neke druge „dokaze“, kao što su paklice iranskih cigareta i druge „tragove“ koji ukazuju na umešanost Teherana.

Nakon toga će početi da bombarduju da bi sve zastrašili i naterali na poslušnost. Prema njegovom mišljenju, „ostalo je samo nekoliko nedelja, ako ne i dana“.

Podsećamo da su predsednički izbori u SAD zakazani za 5. novembar.

Tako će uskoro biti jasno da li će se Barančikova prognoza ostvariti ili ne.

Ali zašto bi „duboka država” htela da sruši Trampa nije sasvim jasno, jer, prema teoriji zavere, kontroliše sve, bez obzira na rezultate izbora.

Borba.Info

Check Also

Zašto Kina skoro potpuno napušta naftu i dizel

Jeftin prirodni gas podstiče kineske kamiondžije i druge vozače da pređu na prirodni gas, smanjujući …