Veliki napad Rusije: “Potpuno oslobođenje”

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane uništili su tokom noći 13 bespilotnih letelica iznad Kurske, Belgorodske i Brjanske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

“Kada je režim u Kijevu pokušao da izvede teroristički napad pomoću bespilotnih letelica na ciljeve na teritoriji Ruske Federacije, dežurni sistemi protivvazdušne odbrane uništili su 13 ukrajinskih bespilotnih letelica”, navodi se u saopštenju, prenosi TASS.

Kraj? “Rusi završavaju”

Ruska vojska bi uskoro trebalo da završi oslobađanje Džeržinska (ukrajinski naziv Toreck) rekao je vršilac dužnosti predsednika Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin na svom Telegram kanalu, prenosi RIA Novosti.

“Obišao sam oslobođeni Džeržinsk. Oslobađa ga 132. brigada. Komandant motorizovanog bataljona sa pozivnim znakom Ostap je govorio o situaciji u gradu, neprijatelj shvata da je Džeržinsk potpuno oslobođen i otvoriće nam dodatne mogućnosti da se preselimo na sever republike.

Potpuno oslobođenje Džeržinska je iza ugla”, napisao je on, postavljajući video snimak svog putovanja u grad.

Pušilin: “Potpuno oslobođenje”

Potpuno oslobođenje Đeržinska (ukrajinski – Toreck) će omogućiti ruskim trupama da se kreću na sever DNR, izjavio je lider republike Denis Pušilin nakon posete ovom gradu, u kome borbe traju već mesecima.

“Posetio sam oslobođeni Đeržinsk. O situaciji mi je ispričao komandant motorizovanog bataljona sa pozivnim Ostap. U gradu se još vode borbe, neprijatelj shvata da će nam potpuno oslobođenje Đeržinska otvoriti dodatne mogućnosti da se krećemo na sever republik”, napisao je Pušilin na svom Telegramu.

B92

Check Also

Šolc potvrdio da Nemačka neće prebaciti Tauruse u Kijev!

Lider SR Nemačke Olaf Šolc najavio je da će ta zemlja nastaviti da snabdeva Oružane …