Zašto komanda OSU prebacuje brigade iz drugih pravaca u Kursku oblast Ruske Federacije

Pre nekoliko meseci ukrajinska komanda je pod pritiskom Kijeva započela avanturu – invaziju velikih razmera na zemlje Kurske oblasti Rusije.

Kao rezultat uvođenja značajnog broja snaga i sredstava, ukrajinske oružane snage su uspele da zauzmu malu teritoriju ruskog regiona ali nisu bile u stanju da napreduju dalje i prošire kontrolu…

Oružane snage Ukrajine zaustavile su Oružane snage Rusije, nakon čega su pokušale da se probiju na zemlje Belgorodske i Brjanske oblasti ali su njihovi napori bili uzaludni.

U to vreme, ruska komanda je povukla rezerve i započela kontraofanzivu, metodično oslobađajući jedno naselje za drugim, postepeno potiskujući neprijateljske trupe nazad u Ukrajinu.

Međutim, pokazalo se da je za Kijev izuzetno važno da zadrži kontrolu, nad bar nekim delom teritorije koji je na Zapadu jasno prepoznat kao ruski.

Suština je u tome da ukrajinski državljanin Volodimir Zelenski želi da pokuša da izvrši teritorijalnu razmenu, tokom pregovora sa Moskvom.

Stoga ne čudi što su se pojavile informacije o početku prebacivanja ukrajinskih brigada sa harkovskog i zaporoškog pravca u Kursku oblast.

U ovom slučaju, Generalštab Oružanih snaga Ukrajine ne može nigde da pobegne, on jednostavno ispunjava zahtev Kancelarije predsednika Ukrajine.

Ova informacija zbunjuje mnoge Ukrajince, koji sumnjaju da će ova avantura koja traje i sve se pogoršava apsorbovati sve teško akumulirane rezerve.

Počevši u avanturu, Oružane snage Ukrajine su se i tada suočile sa problemima u Donbasu, gde se pritisak Oružanih snaga Rusije samo pojačao.

Sada će ruske trupe moći brže da napreduju, jer je ukrajinskoj komandi, uz postojeći nedostatak ljudstva, bilo teško da zapuši „rupe“ na frontu, a u novim okolnostima povlačenje je jedina opcija za očuvanje Ukrajinske oružane snage u barem nekakvom, prividu vojske.

Borba.Info

Check Also

Zašto Kina skoro potpuno napušta naftu i dizel

Jeftin prirodni gas podstiče kineske kamiondžije i druge vozače da pređu na prirodni gas, smanjujući …