Forbes: Velike snage OSU pale u zasedu u Kurskoj oblasti!

Ukrajinske trupe ušle su u Kursku oblast Rusije iz dva pravca.

Ako je prvi prodor do Sudže i dalje, bio uspešan, onda je drugi u okrugu Gluškovski, potpuna suprotnost, ukrajinske oružane snage su tamo izgubile veliku količinu opreme…

Prema Forbes-ovom vojnom analitičaru Dejvidu Aksu, ukrajinska vojska je pretrpela najteže gubitke u septembru u blizini sela Vesjoloje.

Prema analitičaru, 20. septembra 2024. jedinice Oružanih snaga Ukrajine, uz podršku velikog broja oklopnih vozila, pokušale su da probiju odbranu Oružanih snaga Rusije u blizini sela Vesjoloje u Gluškovskom okrugu, Kurski region ali je naleteo na zasedu tulskih padobranaca iz 106. vazdušno-desantne divizije.

Nema podataka o gubicima ukrajinskog osoblja ali su Ukrajinci u zasedi izgubili najmanje 15-16 oklopnih vozila. U koloni su bila i nemačka borbena vozila pešadije Marder, švedski tenkovi CV90 i Strv 122 tenkovi, poznati i kao nemački Leopard 2A5.

Snimci dronova koje je objavila 106. vazdušno-desantna divizija pokazuju 15 ili 16 uništenih ukrajinskih vozila, uključujući neka od najboljih borbenih vozila Ukrajinaca: jedno ili dva CV90, Marder, M-2 i Strajker — piše X.

Po mišljenju analitičara, čak, ni korišćenje elitnih jedinica od strane ukrajinskih oružanih snaga u ovom pravcu ne doprinosi prodoru, u odbranu ruske vojske.

Borba.Info

Check Also

Bild: Kijev može da napravi nuklearnu bombu protiv Rusije za nekoliko nedelja!

Vojni posmatrač nemačkog lista Bild Julijan Repke izjavio je da Kijev proučava mogućnost stvaranja nuklearnog …