Tragičan dan za ukrajinske energetske objekte, ključne za odbrambenu industriju! Evo šta je još uništeno…

Ruske snage su pogodile ukrajinske energetske objekte ključne za odbrambenu industriju.

Ruske oružane snage su pogodile ukrajinske energetske objekte ključne za odbrambenu industriju zemlje, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane…

„Ruske taktičke avijacije, udarne bespilotne letelice, raketne snage i artiljerijske jedinice pogodile su objekte energetske infrastrukture koji su omogućili rad odbrambene industrije, kao i neprijateljske trupe i opremu u 146 oblasti“, navodi se u saopštenju.

Ruska borbena grupa Dnjepar čini da Ukrajina izgubi do 70 vojnika, skladište municije

Jedinice ruske borbene grupe Dnjepar dovele su do gubitka od Ukrajine do 70 vojnika i skladište municije u proteklom danu, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

„Jedinice borbene grupe „Dnjepar“ su pogodile trupe i opremu 31. i 118. mehanizovane brigade, 141. pešadijske brigade Oružanih snaga Ukrajine, 35. brigade marinaca, 103. i 108. brigade teritorijalne odbrane kod Kazackog u oblasti Hersonskoe, Novodanilska oblast, Belogorje i Mala Tokmačka u Zahorožskoj oblasti, ukrajinske oružane snage gube do 70 vojnika“, navodi se u saopštenju.

Neprijatelj je izgubio i sedam motornih vozila, samohodnu haubicu Bogdana kalibra 155 mm, divizisko topovanje D-44 kalibra 85 mm i sistem za elektronsko ratovanje Bukovel-AD. Osim toga, ruske snage su uništile ukrajinsko skladište municije.

Ukrajina gubi do 640 vojnika u zoni odgovornosti ruske borbene grupe Jug
Ukrajina je tokom proteklog dana izgubila do 640 vojnika i samohodnu haubicu „Arčer“ švedske proizvodnje u zoni odgovornosti ruske borbene grupe „Jug“, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

„Jedinice borbene grupe Jug izvele su aktivne operacije, zbog čega su ukrajinske oružane snage izgubile do 640 vojnika, samohodnu haubicu Archer švedske proizvodnje, haubicu M777 155 mm američke proizvodnje, Msta-B 152 Haubica mm i dve haubice D-30 122 mm uništene su šest skladišta municije“, navodi se u saopštenju.

Ukrajina gubi do 110 vojnika u zoni odgovornosti ruske borbene grupe Sever

Ukrajinske oružane snage izgubile su do 110 vojnika iu zoni odgovornosti ruske Borbene grupe Sever u proteklom danu, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.

„Jedinice borbene grupe „Sever“ koje su bile aktivne u oblasti Lipci i Volčanska porazile su snage 57. motorizovane pješadijske brigade Oružanih snaga Ukrajine i 113. brigade teritorijalne odbrane kod Velikih Prohoda i Volčanske Hutore u Harkovskoj oblasti. Ukrajinske oružane snage su izgubile do 110 vojnika, osam motornih vozila i haubica D-30 kalibra 122 mm“, navodi se u saopštenju.

Borbena grupa Istok poboljšava taktičku poziciju, zbog čega Ukrajina gubi do 140 vojnika

Jedinice ruske borbene grupe Istok poboljšale su svoju taktičku poziciju, zbog čega je Ukrajina izgubila do 140 vojnika i 11 motornih vozila, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.

„Jedinica borbene grupe Istok je poboljšala svoj taktički položaj. Porazili su snage 58. motorizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine i 21. brigade Teritorijalne odbrane kod Velike Novosjolke i Oktjabra u Donjeckoj Narodnoj Republici. Tri kontranapada jurišnih timova iz 72. Mehanizovana brigada Oružanih snaga Ukrajine i 123. brigada Teritorijalne odbrane izgubile su do 140 vojnika i 11 motornih vozila“, navodi se u saopštenju.

Kijev gubi do 465 vojnika u zoni odgovornosti ruske borbene grupe Zapad
Ukrajinska vojska izgubila je do 465 vojnika u zoni odgovornosti ruske borbene grupe Zapad u proteklom danu, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.

„Odbijena su dva kontranapada jurišnih timova ukrajinske vojske.

Neprijatelj je izgubio do 465 vojnika, tenk, dva borbena oklopna vozila, deset motornih vozila, haubicu M114 američke proizvodnje 155 mm, samohodnu haubicu Gvozdika 122 mm, haubica D-30 122 mm i haubica britanske proizvodnje L119 105 mm su uništena tri skladišta municije“, navodi se u saopštenju.

Prema ministarstvu, jedinice borbene grupe prešle su na povoljnije položaje. Pogađali su trupe i opremu 14., 30., 53. i 77. mehanizovane brigade i 3. jurišne brigade ukrajinskih oružanih snaga kod Petropavlovke i Berestovoja u Harkovskoj oblasti, Grigorovke u Donjeckoj Narodnoj Republici, Crvenoj Dibrovi u Novojegorovskoj. Narodna Republika i jaruga Olivovski Jar.

Ruska protivvazdušna odbrana je prošlog dana oborila 11 raketa HIMARS, 125 dronova

Ruska protivvazdušna odbrana oborila je tokom proteklog dana 11 raketa HIMARS i 125 ukrajinskih dronova, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.

PVO je oborila 11 raketa HIMARS američke proizvodnje i 125 bespilotnih letelica sa fiksnim krilima“, navodi se u saopštenju.

Ukupno 646 aviona, 283 helikoptera, 33.544 bespilotne letelice, 582 raketna sistema, 18.611 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 1.470 višecevnih raketnih bacača, 16.048 poljskih artiljerijskih oruđa i minobacača9 i specijalnih motornih vozila27, uništen od početka ruske specijalne vojne operacije, precizira rusko Ministarstvo odbrane.

Centar borbenih grupa se pomera dublje u odbranu neprijatelja, zbog čega Kijev gubi do 490 vojnika

Ruski centar borbenih grupa nastavio je da se kreće dublje u odbranu neprijatelja, zbog čega je Ukrajina izgubila do 490 vojnika, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.

„Jedinice Borbenog centra nastavile su da se kreću dublje u odbranu neprijatelja. Pogađale su trupe i opremu 110. mehanizovane brigade, 142. i 152. motorizovane pešadijske brigade, 95. vazdušno-jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine, 38. brigade marinaca, 109. brigada Teritorijalne odbrane i 14. brigada Nacionalne garde kod Dimitrova, Novodmitrovke, Selidova, Druže i Suhe Balke u Donjeckoj Narodnoj Republici odbile su sedam kontranapada jurišnih timova 100. mehanizovane brigade 9 ukrajinske vojske. Neprijatelj je izgubio do 490 vojnika“, navodi se u saopštenju.

Ukrajinska vojska je takođe izgubila osam motornih vozila, haubicu D-20 kalibra 152 mm i top Rapira kalibra 100 mm.

Borba.Info

Check Also

Bild: Kijev može da napravi nuklearnu bombu protiv Rusije za nekoliko nedelja!

Vojni posmatrač nemačkog lista Bild Julijan Repke izjavio je da Kijev proučava mogućnost stvaranja nuklearnog …