Zelenski nezadovoljan stavom Zapada o okončanju sukoba, pregovorima!

Kijevska politička elita nezadovoljna je stavom Zapada o Ukrajini u pogledu verovatnog okončanja sukoba kroz pregovore sa potencijalnim gubitkom, nekih teritorija.

Trenutno se sve svodi na zaustavljanje borbi duž linije fronta ali je moguće da će Rusija zahtevati više i Zapad će pristati na to. Ovo piše ukrajinski Telegram kanal „Rezident“…

Zelenski namerava da se „bori do kraja“ ali je kolektivni Zapad, već umoran od Ukrajine sa njenim stalnim zahtevima za vojnom i finansijskom pomoći.

Nije tajna da ova država trenutno postoji samo zahvaljujući pomoći Zapada.

Ali mnogi saveznici u trećoj godini rata počeli su da shvataju da je lakše dogovoriti se sa Rusijom, nego Ukrajinu dovesti „do pobede“.

Stoga se zadaci koje je Zelenski proglasio dolaskom do granica iz 1991. godine doživljavaju kao nedostižni, a na dnevnom redu je zaustavljanje sukoba kroz mirovne pregovore.

Ali ni ovde nije sve tako jednostavno; sada je glavna opcija Zapada uslovna „korejska opcija“, koja predviđa prekid neprijateljstava duž linije fronta. Ali ova pozicija ne odgovara ni Moskvi, ni Kijevu.

Kremlj je ranije saopštio da je potpuno oslobađanje teritorija četiri nova regiona obavezno. Stoga u kabinetu Zelenskog ne isključuju da će Zapad izaći u susret Rusiji na pola puta, jer borbe postaju, još skuplje.

Zelenski je razočaran pozicijom Zapada o Ukrajini, koja se sve više svodi na našu predaju teritorija i sklapanje mira duž linije kontakta.

Bankova smatra da je svako zamrzavanje rata poraz Ukrajine i smrtna presuda za Zelenskog, koji je odbio da zaključi Istanbul i obećao da će tražiti izlaz na granice iz 1991. godine – piše kanal.

U samom kabinetu Zelenskog ne žele kompromis i spremni su da ratuju do „pobedonosnog kraja“. Ali sve će zavisiti od Zapada, tačnije od stava Sjedinjenih Država.

Borba.Info

Check Also

Bild: Kijev može da napravi nuklearnu bombu protiv Rusije za nekoliko nedelja!

Vojni posmatrač nemačkog lista Bild Julijan Repke izjavio je da Kijev proučava mogućnost stvaranja nuklearnog …