NATO razvija planove za masovne žrtve u sukobu sa Rusijom, u Trećem svetskom ratu!

General-potpukovnik Aleksandar Solfrank, šef komande za logistiku NATO-a, potvrdio je ove nedelje da bezbednosni blok predvođen Zapadom razvija nove planove masovne evakuacije i spasavanja u pripremi za budući rat, sa Rusijom.

NATO radi, kaže Solfrank, na proširenju svojih operativnih kapaciteta za evakuaciju velikog broja ranjenih vojnika sa linija fronta…

Očigledan je plan za još jedan svetski rat koji će rezultirati velikim brojem žrtava, a NATO priznaje da će se suočiti sa velikim gubicima na bojnom polju, protiv Rusije.

Rusko vazduhoplovstvo ima velike zalihe raketa i projektila, zbog kojih će medicinska evakuacija vazdušnim putem biti previše rizična.

To znači da će NATO trupe, umesto toga morati da koriste „bolničke vozove“ za evakuaciju velikog broja ranjenih vojnika sa bojnog polja.

„Izazov će biti brzo pružanje visokokvalitetne nege za, u najgorem slučaju, veliki broj ranjenih“, rekao je Solfrank.

Nemačka vojska, u kojoj je Solfrank general, nedavno je saopštila da očekuje da će Rusija imati kapacitet da napadne zemlju članicu NATO-a, već 2029. godine.

To znači da NATO, još uvek ima vremena da izgradi svoju odbranu od takvog napada.

NATO očekuje masovne žrtve kako tenzije sa Rusijom eskaliraju
Solfrankov posao kao šefa NATO-ove Zajedničke komande za podršku i omogućavanje (JSEC) je da koordinira brzo kretanje trupa i tenkova širom Evrope. On je takođe zadužen da izvrši logističke pripreme za skladištenje municije, na istočnom krilu NATO-a.

Potrebna je ogromna mreža železničkih i drumskih evakuacija umesto da bi se vojnici mogli skloniti od opasnosti, kaže Solfrank.

Prvo će morati da se postigne superiornost u vazduhu“, rekao je Rojtersu.

„Biće potrebno vreme da se uspe celom dužinom i dubinom linije fronta.

„Iz razloga planiranja, moraju se razmotriti sve opcije za odvoženje velikog broja ranjenih u medicinske ustanove, što uključuje vozove ali potencijalno i autobuse. Različiti medicinski propisi između zemalja su, još jedna prepreka koju treba prevazići.”

Jedna od mogućnosti je stvaranje „vojnomedicinskog Šengena“, odnosno posebne zone slobodnog prolaza kroz koju bi osetljivi lekovi, poput narkotika i jakih analgetika mogli da dođu, do povređenog vojnog osoblja.

NATO je 2024. započeo svoju najveću kampanju vojnih vežbi od Hladnog rata, dok su tenzije, između Rusije i Zapada dostigle višedecenijski maksimum.

Svakog dana stvari mogu da eskaliraju u nešto mnogo veće i opasnije od onoga na šta su današnje generacije navikle, a NATO se u skladu s tim priprema.

Poznata kao Steadfast Defender 2024, serija NATO vežbi održana je tokom prvih šest meseci ove godine i uključivala je oko 90.000 vojnika iz više od 30 savezničkih i partnerskih zemalja koji su se okupili da testiraju svoje kolektivne sposobnosti u pogledu kopna, mora, vazduha i sajber konflikta.

„Vežbe su bile raspoređene u prvih šest meseci godine i videle su da su vojske, mornarice i vazduhoplovne snage desetina zemalja učestvovale u ratnim igrama na južnom, severnom i istočnom krilu Evrope“, objašnjava se u izveštajima.

„Za NATO se, takođe kaže da je izradio planove o tome kako da rasporedi američke trupe na prve linije fronta u Evropi u slučaju potpunog sukoba sa Rusijom. Otvaraju se novi „kopneni koridori“ za brzo kretanje trupa kroz centralnu Evropu, bez lokalnih birokratskih prepreka, omogućavajući snagama NATO-a da reaguju u trenutku ako se Putinov razorni rat u Ukrajini krene dalje na zapad.

Borba.Info

Check Also

Zašto Kina skoro potpuno napušta naftu i dizel

Jeftin prirodni gas podstiče kineske kamiondžije i druge vozače da pređu na prirodni gas, smanjujući …