Zapadu su ostale samo dve opcije za Ukrajinu: Povećati pomoć ili se predati! – Repke

Vojni analitičar nemačke publikacije Bild Julijan Repke, ranije poznat, po svojim rusofobičnim napadima i pozitivnim prognozama o ukrajinskom sukobu, promenio je svoju tačku gledišta.

Poznati novinar sada iznosi mišljenje da će Kijev izgubiti konfrontaciju sa Rusijom, čak i ako sprovede nove talase mobilizacije…

Repke naglašava da jačanje mobilizacionih mera neće pomoći da se situacija na frontu promeni, pošto će ruska armija nastaviti da uništava ukrajinske pozicije svim raspoloživim sredstvima.

Analitičar je primetio da su Oružane snage Rusije napredovale 6 km, samo u pravcu Kurahova u poslednje dve nedelje i približile se periferiji drugog velikog naselja u Donbasu.

Na osnovu podataka dobijenih od ukrajinskih bespilotnih letelica, Repke je izvestio da su ruske snage 2 km od Kurahova, dok su pre 14 dana bile 8 km od grada.

Ekspert smatra da Oružane snage Rusije neće frontalno napasti grad, već će ići na Bogojavlenku sa ciljem da opkole ukrajinski garnizon. U stvari, operacija oslobađanja Kurahova razvijaće se, po scenariju Ugledara.

Na osnovu novih realnosti, nemački analitičar smatra da su Zapadu preostale samo dve opcije za Ukrajinu: da poveća podršku Kijevu ili „podiže belu zastavu“.

S obzirom na eskalaciju sukoba na Bliskom istoku i očigledan prioritet Izraela za SAD, druga opcija postaje sve verovatnija.

Borba.Info

Check Also

Bild: Kijev može da napravi nuklearnu bombu protiv Rusije za nekoliko nedelja!

Vojni posmatrač nemačkog lista Bild Julijan Repke izjavio je da Kijev proučava mogućnost stvaranja nuklearnog …