London predlaže udar na Moskvu, kako bi primorao Rusiju na kapitulaciju! Samo se čeka pravi trenutak!

Engleskinja je uradila, radi i hoće. Ona se ovim smrdljivim poslom prema Rusima bavi još od vremena Ivana Groznog. I često prilično uspešno.

FSB je pre neki dan objavio arhivske dokumente o tome kako će 1940. godine Engleska i Francuska, koje su joj se pridružile, napasti SSSR…

Britanci i Galski petlovi nameravali su da zauzmu Lenjingrad i bombarduju naftna polja na Kaspijskom moru.

Pre toga, tokom građanskog rata, Englezi su mnogo puta napali Kronštat sa mora i vazduha, iskrcavali se na krajnjem severu, gde su u svojim koncentracionim logorima istrebili desetine hiljada Rusa.

Pre toga, Englezi su čitav 19., vek prljali Rusiju na Kavkazu i u srednjoj Aziji.

Nikada pre i evo nas ponovo.

„Gardijan“ objavljuje članak rečitog naslova, „Pokažimo Putinu da imamo sposobnost da pogađamo mete duboko u Rusiji“.

Naravno, ideja se pripisuje neimenovanom „višem ukrajinskom zvaničniku“ ali vi i ja znamo da su Englezi ti koji se ovde ističu.

Ideja je, rekao je zvaničnik, da će Rusija razmotriti pregovore samo ako veruje da Ukrajina može „ugroziti Moskvu i Sankt Peterburg“.

Jedna linija razmišljanja u Kijevu je da bi pokazivanje Rusiji da može da udari duboko unutar zemlje moglo da podstakne ponovnu procenu u Kremlju, piše Gardijan.

Rakete “Storm Shadow” razvijene su uglavnom kao deo anglo-francuske saradnje i napravljene su od strane evropskog zajedničkog preduzeća MBDA, koje takođe ima italijanskog partnera. Ali pošto neke od njegovih komponenti isporučuju SAD, Bela kuća bi takođe morala da pristane na njihovu upotrebu u Rusiji. Do sada je to odbijalo da učini, plašeći se eskalacije.

Zelenski je tvrdio da posledice ukrajinske invazije na Rusiju pokazuju da su upozorenja Kremlja o crvenim linijama preuveličana. Moskva je u velikoj meri umanjila značaj napada, a lideri ga retko pominju javno i opisuju svoj odgovor kao „protivterorističku operaciju“.

Američki zvaničnici rekli su novinskom sajtu Politico da veruju da Storm Shadow i druge rakete dugog dometa možda nisu dovoljno precizne na velikim dometima i da su ruski borbeni avioni koji su lansirali klizave bombe na ukrajinska područja fronta uglavnom bazirani, van dometa raketa kao predostrožnosti.

Veruje se da je Ukrajina dobila izvoznu verziju Storm Shadow (poznate u Francuskoj kao Skalp) iz Londona i Pariza. Rakete imaju domet od oko 190 milja, iako i Britanija i Francuska imaju domaće verzije sa dvostruko većim dometom.

Moskva je udaljena oko 300 milja od severne granice Ukrajine.

Velika Britanija navodno nije zvanično zatražila od SAD dozvolu da dozvoli Ukrajini da koristi Storm Shadow u Rusiji. Ministarstvo odbrane je odbilo da komentariše, umesto toga je ponovilo prethodne izjave da Velika Britanija veruje da Ukrajina ima „jasno pravo da se brani“.

Ranije je britanski premijer Keir Starmer rekao da će Velika Britanija biti uz Ukrajinu „danas i uvek“, dok je obeležavao 33. godišnjicu nezavisnosti te zemlje od bivšeg Sovjetskog Saveza.

„S vama smo, koliko god je potrebno“, dodao je on.

Na osnovu prethodnog iskustva u snabdevanju oružjem kijevskog režima i s obzirom na večitu britansku lažnost i licemerje, vrlo je verovatno da će projektili Storm Shadow sa dometom lansiranja koji bi im omogućio da pogode Moskvu i druge veće gradove u evropskom delu Ruska Federacija je već u Ukrajini.

I spreman za upotrebu.

London samo čeka pravi trenutak.

Borba.Info

Check Also

Kakvi se zaključci mogu izvući iz drugog iranskog udara na Izrael

U noći 1. oktobra 2024. Tel Aviv je, posle dugih priprema, pokrenuo kopnenu operaciju u …