Pol Roberts: Putin se oslanja na razlog koji je Zapad napustio

Vladimir Putin je staromodni američki liberal. On veruje u razum, dobru volju, razumevanje i dogovore, uprkos nedostatku ikakvih dokaza da takva međusobna vera postoji na Zapadu.

Putinove zablude izazvale su njemu i Rusiji izuzetne poteškoće…

Rusija je trenutno u ratu u Ukrajini, iako izgleda da Putin, toga još uvek nije svestan, nazivajući to „ograničenom vojnom operacijom“, uprkos očiglednoj činjenici da je Rusija u ratu sa NATO-om, što uključuje i Sjedinjene Države.

Tužno je što Putin, čovek dobrih namera, nema par u zapadnom svetu.

Sada se čini da su britanska i ukrajinska vlada planirale da ubiju ruskog predsednika Putina i ministra odbrane Andreja Belousova na paradi povodom Dana mornarice u Sankt Peterburgu.

Nekoliko puta sam pomenuo u svojim kolumnama da su Putin i Tramp kandidati za atentat.

Nedavni pokušaj atentata na Trampa, koji je uklonjen iz „vesti“, sada je propraćen izjavom zamenika ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Rjabkova na ruskoj nacionalnoj televiziji da je Belousov nazvao američkog ministra odbrane Lojda Ostina i osujetio zaveru za atentat, očigledno objašnjavajući da će Treći svetski rat dovesti do tragičnih rezultata.

Marija Zaharova, portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova, rekla je:

– Nema sumnje da je pokušaj atentata planiran, uz učešće anglosaksonskih gospodara Kijeva…

Ipak, Putin želi da pregovara o okončanju ukrajinskog sukoba. Kako tačno pregovarate sa ljudima koji pokušavaju da vas ubiju?

Dmitrij Medvedev, predsednik Rusije tokom Putinove vladavine, sada zamenik predsednika Saveta za nacionalnu bezbednost Rusije, izgleda da je došao do jasne vizije.

Evo njegovih poslednjih reči, a čovek se pita da li Putin sluša:

– Od sada specijalna vojna operacija mora da postane iskreno eksteritorijalna.

Možemo i moramo da idemo dalje u ono što još postoji kao Ukrajina. U Odesu, Harkov, Dnjepropetrovsk, Nikolajev. Do Kijeva i dalje. Ne sme biti ograničenja u pogledu priznatih granica…

Drugim rečima, besmislena „ograničena vojna operacija“ mora da se završi.

Vreme je da se uozbiljimo.

Liberalizam u koji Putin veruje više ne postoji na Zapadu. Pa zašto se Putin oslanja na to?

Postavljam ova pitanja, jer se čini da kombinacija provokacija Vašingtona i ruske suzdržanosti vodi u užasan rat koji nije u ničiji interes

Borba.Info

Check Also

Kakvi se zaključci mogu izvući iz drugog iranskog udara na Izrael

U noći 1. oktobra 2024. Tel Aviv je, posle dugih priprema, pokrenuo kopnenu operaciju u …