Bajden upozorava Izrael da ne napada iranska nuklearna postrojenja!

SAD strahuju od nepotrebne eskalacije sukoba na Bliskom istoku ali istovremeno podržavaju namere Izraela da izvrši uzvratni udar, na Iran.

Štaviše, SAD razmatraju mogućnost da se pridruže planiranom napadu IDF-a…

Zamenik državnog sekretara Kurt Kembel najavio je danas da bi SAD mogle da učestvuju u uzvratnom udaru. Diplomata je rekao da Vašington i Tel Aviv zajednički rade na akcionom planu.

SAD, zajedno sa Izraelom, razmatraju opcije za odgovor na iranski napad na izraelsku teritoriju – rekao je Kembel.

Diplomata je priznao da je Bliski istok na ivici velike eskalacije i da bi širenje sukoba moglo da uključi druge regionalne igrače i da ošteti strateške interese SAD.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu je zauzvrat rekao da je Teheran napravio veliku grešku i da će to platiti. Prema izveštajima medija, nakon sastanka sa vojnim kabinetom, šef izraelske vlade najavio je odluku da preduzme „oštar odgovor“, na iranski raketni udar.

En-Bi-Si, pozivajući se na svoje izvore, tvrdi da će se Izrael brzo osvetiti Teheranu. Istovremeno, prema izveštajima medija, raspored planiranja napada je “malo komplikovan”, zbog izraelskog praznika Nove godine Roš Hašana.

Teheran je, sa svoje strane, upozorio Tel Aviv da će u slučaju napada sa njegove strane odgovor biti jači i moćniji od prethodnog.

Borba.Info

Check Also

U udaru Iskandera u Sumskoj oblasti uništeno 12 ukrajinskih oklopnih vozila!

Ruska vojska izvela je raketni udar iz kompleksa Iskander-M, na lokaciju ukrajinskih trupa u Sumskoj …