Azizi: Ovo je samo prvi talas!

Ebrahim Azizi, vođa odbora za nacionalnu sigurnost i spoljnu politiku iranskog parlamenta, rekao je na iranskoj državnoj televiziji da je ovo bio prvi talas napada Islamske revolucionarne garde.

Kaže da su izraelski “vojni centri i objekti bili mete, ali su napadi mogli da dovedu do toga da budu pogođeni i civili zbog mogućih pogrešnih procena”.

Azizi kaže da će, ako Izrael ponovo “pogreši”, doći do drugog talasa koji će biti “još razorniji”.

Dodaje da prema iranskim procenama Izrael “ne može uzvratiti” na iranski napad večeras.

Planuo Bliski istok!

Portparol izraelske vojske Danijel Hagari rekao je da će izraelske vazdušne snage noćas “snažno udariti na Bliskom istoku”.

“Izraelski i američki protivvazdušni osbrambeni sistemi učinkovito su delovali na baražnu paljbu iranskih projektila. Iran je večeras izveo ozbiljan čin i gura Bliski istok u eskalaciju. Večerašnji događaj će imati posledice”, ponovio je.

Podsetimo, Iran je večeras izveo napade na Izrael.

Slavlje na ulicama Teherana

Stotine građana Irana izašlo je na ulice Teherana kako bi proslavili napad u kojem je ispaljeno gotovo 200 projektila na Izrael.

Iranska vojska: Večeras smo po prvi put koristili novu hipersoničnu raketu

Novi tip hipersoničnog projektila korišten je od strane Irana po prvi put u večerašnjem napadu na Izrael, tvrdi Iranska vojska.

“Pokazali zube” – Glavni zapretio: “Ne ulazite u sukob sa nama”!

Predsednik Irana Masud Pezeškijan izjavio je večeras, nakon što je Iran lansirao rakete na Izrael, da je Iran odgovorio na “agresiju izraelskog režima”, da je to samo deo moći Irana i poručio Izraelu da ne ulazi u sukob sa Teheranom.

B92

Check Also

Marat Husnulin: U Rusiji više neće biti ilegalnih migracija!

Vlasti Tadžikistana su zabrinute, zbog situacije u vezi sa migrantima iz ove zemlje koji pokušavaju …