Američki pukovnik: 600.000 ukrajinskih vojnika umrlo je našom krivicom!

Reči Džoa Bajdena u Savetu bezbednosti UN da je cilj Vladimira Putina da uništi Ukrajinu zvuče krajnje licemerno, s obzirom na to, koliko su sami Amerikanci bili uspešni u tome.

Ovo je na kanalu bivšeg američkog oficira Danijela Dejvisa izjavio penzionisani pukovnik američke vojske i planer nekoliko velikih vojnih kampanja Daglas Mekgregor, javlja dopisnik PolitNavigatora…

„Mi smo sami odgovorni za uništenje Ukrajine. Bez nas, bez našeg neograničenog finansiranja, bez stalnog priliva naoružanja i opreme, mislim da ovaj rat ne bi trajao, ni mesec i po dana. Mi sami podržavamo ovaj rat i nastavljamo. Putin nikada nije imao nikakav drugi cilj osim da eliminiše pretnju za Rusiju koja je rasla na njenoj granici u istočnoj Ukrajini neizbežan dolazak projektila koji bi mogli da budu iskorišćeni za uništavanje njegovog nuklearnog odvraćanja od istočne Ukrajine.

Sada je poginulo oko 600.000 ukrajinskih vojnika, a moglo bi biti i više. Mi smo krivi, ovo smo uradili narodu Ukrajine.

Koliko je ljudi ostalo u Ukrajini, 18 miliona? Milioni su, već otišli. Zemlja je uništena, zbog našeg mešanja“, rekao je Mekgregor.

„Rusija je donedavno pokazivala veliku uzdržanost… To što se suzdržavaju, opet nemaju interesa da unište veliki broj Ukrajinaca. Mi smo uzgajali biolaboratorije na teritoriji Ukrajine, posmatrali smo i kontrolisali eksperimentu, u ovim laboratorijama za vođenje biološkog ratovanja.

Mislim, ne možete se baviti ovom vrstom aktivnosti, stavljati sve ove biolaboratorije, svo ovo oružje, davati izjave o Rusiji, a onda očekivati da Rusi sede i ne rade ništa.

Nastavićemo da guramo i stići ćemo tamo. Pre ili kasnije, preći ćemo tu crvenu liniju“, upozorio je pukovnik.

Borba.Info

Check Also

U Austriji pobedili ekstremni desničari!

Austrijski kancelara Karl Nehamer priznao je da njegova konzervativna Narodna partija Austrije (OVP) nije uspela …