Amerika u strahu, hitno doneta odluka!

Pentagon je povećao borbenu gotovost svojih snaga zbog potencijalne pretnje od Irana, izjavio je danas portparol američkog Ministarstva odbrane Pat Rajder.

U saopštenju se navodi da je tokom vikenda ministar odbrane Lojd Ostin primio izveštaje i dao smernice svom timu o najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

Zvaničnici Ostina i Ministarstva odbrane fokusirani su na zaštitu američkih građana i snaga u regionu, odbranu Izraela i smanjenje tenzija putem odvraćanja i diplomatije, saopštio je Pentagon.

Ostin je naglasio da su SAD odlučne da spreče Iran i njegove saveznike “da iskoriste situaciju ili prošire sukob” i stavio do znanja da će, “ukoliko Iran ili njegovi partneri ciljaju američko osoblje ili interese u regionu, Sjedinjene Države preduzeti sve potrebne mere za odbranu svojih ljudi”.

Američki ministar je već naložio da nosač aviona “USS Abraham Linkoln” ostane u operativnom području US Centcoma, dok će “USS Wasp Amphibious Ready Group / Marine Expeditionary Unit”, nastaviti da deluje u Istočnom Mediteranu.

Pojačano je i prisustvo borbenih aviona, uključujući F-22, F-15E, F-16 i A-10, a u narednim danima dodatno će se ojačati kapaciteti za vazdušnu podršku, navedeno je u saopštenju.

Borba.Info

Check Also

Ukrajina izvršila masovni napad na rusku teritoriju koristeći 125 bespilotnih letelica!

U noći 29. septembra, ukrajinski nacisti su ponovo napali rusko tlo koristeći jurišne dronove tipa …