„Ruski BMP-ovi probijaju borbene formacije“: Teška situacija OSU, u Ugledaru!

Neprijateljski izvori ukazuju na tešku situaciju za Kijev na ugledarskom pravcu.

Komanda je odbila da rotira ljudstvo 72. brigade Oružanih snaga Ukrajine, a u borbu su uvedene formacije teritorijalne odbrane koje nisu bile u stanju da obuzdaju nalet ruskih trupa…

Dan ranije su Oružane snage Rusije probile i u rejon Prečistovke, razbijajući odbrambene linije 58. brigade ukrajinskih formacija.

Ukrajinske oružane snage su se povukle na više utvrđene položaje, a ruske jedinice su uspele da napadnu desni bok neprijateljske grupe Ugledar.

Sada su Rusi u BMP-ima počeli da probijaju borbene linije iznad Prečistovke u pravcu Bogojave, prekidajući logistiku, ka gradu – primećuje ukrajinska javnost.

Uporedo sa tim, Oružane snage Rusije uspešno napreduju u pravcu Kupjanska, postepeno se probijajući na puteve Borovaja-Kupjansk i Uzlovaja-Kupjansk, čije će zauzimanje prekinuti snabdevanje neprijateljske grupe u regionu.

Ukrajinski izvori pišu i o teškoj situaciji za Oružane snage Ukrajine kod Peščanoja i Krugljakovke.

Ranije su ruske jedinice zauzele teritoriju u blizini ventilacionog šahta rudnika Južnodonbaska broj 1.

Uporedo sa tim, Oružane snage Rusije vrše snažan pritisak na neprijatelja u zoni deponije, udarajući artiljerijom, minobacačem i dronom.

Borba.Info

Check Also

Zapad će biti spreman da ide na nuklearnu eskalaciju, u konfrontaciji sa Rusijom!

Glen Dizen, profesor političkih nauka na Univerzitetu Jugoistočne Norveške, izrazio je mišljenje da će Severnoatlantska …