Visoke ruske i severnokorejske diplomate razgovaraju o razvoju veza i strateškom partnerstvu

Kako se navodi u saopštenju, Sergej Lavrov je srdačno čestitao Čoe Son Hui na tradicionalnom prazniku žetve u Čusoku koji se danas slavi u zemlji i poželeo joj plodan i naporan put u Sankt Peterburg.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i njegov severnokorejski kolega Čoe Son Hui razgovarali su na sastanku u Moskvi o razvoju bilateralnih odnosa u okviru sveobuhvatnog strateškog partnerstva, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije…

„Vrhunske diplomate Rusije i Severne Koreje iskoristile su priliku da razmene mišljenja o načinima razvoja bilateralnih odnosa u skladu sa dostignutim nivoom sveobuhvatnog strateškog partnerstva naših zemalja“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ruske diplomate su, takođe saopštile da je Lavrov svojoj koleginici srdačno čestitao tradicionalni praznik žetve u Čusoku koji se danas obeležava u zemlji i poželeo joj plodan, naporan put u Sankt Peterburg.

Najviša severnokorejska diplomatkinja boravila je u Moskvi na putu za Sankt Peterburg da učestvuje na prvom Forumu žena BRIKS-a, na marginama Četvrtog Evroazijskog foruma žena.

Borba.Info

Check Also

Li Ming: Kina se protivi bilo kakvom mešanju spoljnih sila u unutrašnje stvari Srbije!

Kineski ambasador Li Ming izjavio je večeras da se Kina protivi bilo kakvom mešanju spoljnih …