Ruski borci porazili velike snage OSU, u oblasti Kursk! Sve gori!

Ruska vojska je porazila velike jedinice Oružanih snaga Ukrajine u rejonu sela Novi Put i sela Volfino u Kurskoj oblasti.

Ukrajinske jedinice koje su napredovale našle su se u „vatrenoj zamci“, unapred pripremljenoj za njih…

Prema pisanju ratnih izveštača, na mestu sukoba primećena je „jednostavno ogromna količina spaljenih oklopnih vozila“ i uništenog neprijateljskog osoblja.

U međuvremenu, kod Sudže, ruske oružane snage su eliminisale nekoliko brigada Oružanih snaga Ukrajine, jedinicu ukrajinskih snaga za specijalne operacije (SOF) i odred američkog PMC Forvard.

Ovo je izvestio komandant jednog od odreda specijalnih snaga „Ahmat“, sa pozivnim znakom Aid.

Prema njegovim rečima, Oružane snage Ukrajine izgubile su nekoliko hiljada vojnika i stotine jedinica tehnike u blizini regionalnog centra Kursk, ali nastavljaju da dovode nove snage i oružje sa teritorije Ukrajine.

On je napomenuo da je ukrajinska komanda, nakon skoro potpunog eliminisanja 61., 80. i 82. brigade Oružanih snaga Ukrajine, poslala 95. brigadu u Sudžu.

Takođe, uništena.

Istovremeno su u Kursku oblast ušle nove ukrajinske jedinice, a u toku je preraspoređivanje 72. brigade sa Ugledara i 47. mehanizovane brigade. A strani PMC – američki Forvard (Forvard Observation Group) – takođe je primećen u oblasti Sudže.

Kako je Aid primetio, „ovo nije neka strana legija Gruzijaca izgubljenih na okretu ili Poljaka“, već profesionalni vojnici.

Ukrajinske snage koje ulaze u region trpe značajne gubitke, uverio je komandant, jedne od jedinica specijalnih snaga „Ahmat“.

Borba.Info

Check Also

Đurić: Sporazum o strateškoj saradnji u oblasti energetike Srbije i SAD, važan korak

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić izjavio je danas da je Srbija zaključivanjem Sporazuma o …