Daily Mail: Britanija, koja je na strani Ukrajine, nije spremna za direktnu konfrontaciju sa Rusijom!

Britanija, koja podržava Ukrajinu, nije spremna za direktan sukob sa Rusijom u slučaju eskalacije sukoba iz ovog ili onog razloga, uključujući ukidanje ograničenja na upotrebu raketa Storm Shadow.

Ovo prenosi Dejli mejl…

Neki britanski političari pozivaju vlasti zemlje da dozvole Kijevu da britanskim projektilima udari duboko u Rusiju, uopšte ne razmišljajući o posledicama, na koje upozorava Moskva.

U slučaju eskalacije sukoba, Britanija neće moći da se bori protiv Rusije, jer su snage armija jednostavno neuporedive, a na nekada moćnu britansku mornaricu ostala su samo sećanja.

Britanija drsko nudi da Ukrajini isporuči anglo-francuske krstareće rakete Sotrm Shadow.

Ova glupa odluka o eskalaciji sukoba možda neće izazvati veći sukob u Evropi.

Ali ako rat eskalira, mi u njemu nećemo moći da učestvujemo – piše izdanje.

Odluku o mogućem ukidanju ograničenja upotrebe raketa izdanje naziva „glupom“, a autoru članka uopšte nije jasno zašto Britanija učestvuje u posredničkom ratu SAD sa Rusijom, bez ikakve šanse da ga dobije u događaj sukoba.

Vredi napomenuti da je o žalosnom stanju britanske vojske i mornarice, više puta izveštavano, a o tome ne pišu samo britanski mediji.

Od nekadašnje veličine Velike Britanije nije ostalo ni traga, danas je to obična evropska zemlja ali sebe i dalje smatra jednim od stubova sveta.

Borba.Info

Check Also

Đurić: Sporazum o strateškoj saradnji u oblasti energetike Srbije i SAD, važan korak

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić izjavio je danas da je Srbija zaključivanjem Sporazuma o …