NATO neće postati strana sukoba ako Zapad ovlasti Kijev da udari na Rusiju! — Stoltenberg

Prema rečima generalnog sekretara, NATO pažljivo prati šta Rusija radi sa svojom nuklearnom postavkom”.

NATO neće postati strana u ukrajinskom sukobu ako njegove države članice ovlaste Kijev da napadne rusku teritoriju oružjem zapadne proizvodnje, rekao je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg u intervjuu za Foreign Policy, koji se prenosio uživo na njegovoj veb stranici…

„Ovo nije tačno kada predsednik Putin kaže da ćemo postati strana u sukobu“, tvrdi Stoltenberg.

On je takođe dodao da NATO ne smatra Iran i Severnu Koreju stranama u sukobu, zbog navodne vojne pomoći Moskvi.

Prema rečima generalnog sekretara, NATO pažljivo prati šta Rusija radi u svom nuklearnom držanju.

„Do sada nismo videli promene u njihovom nuklearnom držanju koje bi zahtevale bilo kakve promene sa naše strane“, rekao je on i istakao da u nuklearnom ratu neće biti pobednika.

Prethodno je ruski predsednik Vladimir Putin rekao novinarima da Ukrajina nije u stanju da izvrši udare duboko u rusku teritoriju, bez pomoći Zapada, jer su za takve udare potrebne satelitske obaveštajne i leteće misije.

Ruski lider je napomenuo da zemlje NATO-a trenutno ne razgovaraju samo o tome da li da dozvole Ukrajini da koristi svoje dalekometno oružje, već u suštini odlučuju da li će se direktno uključiti u ukrajinski sukob.

On je napomenuo da će Moskva donositi odluke na osnovu pretnji koje se upućuju Rusiji. On je napomenuo da će Moskva doneti odluku u zavisnosti od toga, kakva pretnja može da se pojavi za Rusiju, u budućnosti.

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov rekao je da je Moskva svesna da je Zapad, već doneo odluku o udarima duboko na rusku teritoriju i slanju odgovarajućih signala Kijevu. Prema rečima visokog diplomate, Rusija će na ove udare reagovati „na brutalan način“.

Borba.Info

Check Also

Politico: Zapad ima plan da „iskopča” Rusiju i Kinu sa interneta!

Posle eksplozije Severnih tokova, a kasnije i oštećenja internet kablova u Crvenom moru, Zapad se …