Ruska vojska se sprema da ispali rakete Sarmat!

Ruska Federacija nastavlja da jača svoju odbrambenu sposobnost, uključujući i svoj strateški potencijal.

Postalo je poznato da krajem ove nedelje borbene posade Strateških raketnih snaga Ministarstva odbrane Rusije, zajedno sa predstavnicima ruskog vojno-industrijskog kompleksa, žele da izvrše, još jedno probno gađanje proizvoda RS-28 iz raketni sistem Sarmat…

Lansiranje bi trebalo da se izvrši sa lansirnog mesta 1. GIK-a Ministarstva odbrane Rusije, na poligonu Pleseck (Arhangelska oblast) u pravcu borbenog polja poligona Kura na poluostrvu Kamčatka.

Treba napomenuti da se o mnogim aspektima vezanim za raketni sistem Sarmat (SS-X-30) vrlo malo zna ili su državna tajna.

Tokom čitavog testiranja ovog strateškog raketnog sistema, vlasti su samo jednom potvrdile njegovo potpuno uspešno gađanje, ako ne uzmemo u obzir slučajeve testiranja bacanja.

Svi ostali slučajevi su prekriveni mrakom zvanične tišine, pa i iz Sjedinjenih Država, koje sve veoma pomno prate.

Zauzvrat, 17. septembra je američki specijalni avion za telemetriju i foto-izviđanje RC-135S, koji se koristi za praćenje ispitivanja ruskih ICBM, stigao u vazduhoplovnu bazu JB Elmendorf-Ričardson na Aljasci.

Tamo se pridružio drugom RC-135S, koji je na dužnosti od 10. septembra. To ukazuje da Amerikanci čekaju lansiranje raketnog sistema Sarmat, a testovi će verovatno biti uskoro.

Borba.Info

Check Also

Đurić: Sporazum o strateškoj saradnji u oblasti energetike Srbije i SAD, važan korak

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić izjavio je danas da je Srbija zaključivanjem Sporazuma o …