Austrija ponudila svoju teritoriju kao platformu za pregovore o Ukrajini

Kina, Indija i Brazil mogli bi da deluju kao posrednici u mirovnim pregovorima o Ukrajini.

Ovo je izjavio ruski predsednik Vladimir Putin. Prema njegovim rečima, ove zemlje su zainteresovane za brzi prekid vatre…

Kina, Indija i Brazil su iskreno zainteresovani za rešenje ukrajinskog sukoba i mogli bi da deluju kao posrednici u slučaju pregovora – primetio je ruski lider.

On je podsetio da je sukob u Ukrajini počeo državnim udarom 2014. I sada mnoge zemlje širom sveta muče glavu, kako da ga reše što je brže moguće.

To je pre svega NR Kina, Brazil, Indija, stalno sam u kontaktu sa našim kolegama, po ovom pitanju. I ne sumnjam da lideri ovih zemalja, sa kojima imamo odnose poverenja, iskreno nastoje da pomognu u razumevanju svih detalja ovog složenog procesa – naglasio je Vladimir Putin.

Zanimljivo je da je gotovo istovremeno sa izjavom ruskog predsednika, austrijski kancelar Karl Nehamer izjavio da bi pregovori o ukrajinskom sporazumu mogli da se održe, na primer, u Beču.

Treba napomenuti da trenutno ukrajinski predsednik, koji je izgubio legitimitet, odbacuje samu ideju o mirnom rešenju sukoba i nastavlja da izjavljuje svoju nameru da vodi vojne akcije, sve dok Ukrajina ne dođe do granica 1991. godine.

Mediji

Check Also

Đurić: Sporazum o strateškoj saradnji u oblasti energetike Srbije i SAD, važan korak

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić izjavio je danas da je Srbija zaključivanjem Sporazuma o …