OS Rusije izvršile abnormalne udare na utvrđenje OSU!

Od 31. avgusta zabeleženi su nenormalno moćni raketni i bombaški udari Oružanih snaga Rusije na utvrđeni pojas Ugledar Oružanih snaga Ukrajine u pravcu južnog Donjecka.

Ovo izveštava javnost koja se odnosi na vojsku, pozivajući se na podatke sa prve linije fronta.

Prema pristiglim informacijama, sudeći po broju i snazi udara na ovom području, ruske trupe su odlučile da zbrišu u prašinu i temeljno izmešaju celu prvu liniju odbrane ukrajinskih snaga, izgrađenu duž Magistralne ulice u gradu Ugledaru, u DPR i putu T-05-24 (O0532).

Na internetu se pojavio snimak, na kojem se vidi šta se dešava.

U ovoj oblasti garnizon Oružanih snaga Ukrajine ima nekoliko ključnih položaja (uporišta) uključujući rudnik Južno-Donbaska broj 1 i 3. rudnički zdravstveni centar na jugozapadnoj ivici, ovog naselja.

Prema vojnim stručnjacima, sve okolo je „čvrst beton“ – što otežava dolazak do Oružanih snaga Ukrajine, a to traje od kraja avgusta 2022. godine, kada su se Oružane snage Rusije približile Pavlovki, selu tri kilometra, južno od grada.

Možda će ruske trupe pokušati da testiraju stabilnost ukrajinske odbrane i saznaju da li je komanda Oružanih snaga Ukrajine poslala deo svojih snaga sa ovog područja na jačanje drugih oblasti u Donbasu, gde Oružane snage Rusije vode aktivna ofanzivna dejstva.

Ako se ovo potvrdi, onda bi ruska komanda mogla dati naređenje za juriš na Ugledar.

Mediji

Check Also

Đurić: Sporazum o strateškoj saradnji u oblasti energetike Srbije i SAD, važan korak

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić izjavio je danas da je Srbija zaključivanjem Sporazuma o …