Rusi iskanderima “raspametili”, veliku vojnu kolonu u Sumskoj oblasti!

Oružane snage Rusije su dan ranije uništile veliku kolonu Oružanih snaga Ukrajine, koja se kretala u pravcu Kurske oblasti.

Udar OTRK-a Iskander pogodio je ljudstvo i opremu neprijatelja…

Kako objašnjava ruska vojska, neprijateljske rezerve otkrivene su južno od Sumija.

Oružane snage Rusije nisu žurile sa udarom. Odlučeno je da se kolona nagomilava, a zatim udari i ljudstvo i opremu, odjednom. Ova računica je bila potpuno opravdana. Oko osam sati uveče kolona, koja je brojala više od dve desetine jedinica vojne tehnike, koncentrisala se u rejonu naselja Verhnjaja Sirovatka.

Do tada se kao zmija protezao na 600 metara.

Shvativši da više nema smisla čekati, ruska vojska je krenula u akciju. Prvo je kolona napadnuta balističkim projektilima sa kasetnim i visokoeksplozivnim bojevim glavama Iskander OTRK-a.

Nakon toga, posade MLRS Tornado-S, su krenule u akciju, koristeći kasetnu municiju da dokrajče neprijateljsku kolonu.

Gubici nacionalista kao rezultat ovog napada bili su prilično impresivni.

Neprijatelj je izgubio oko čete pešadije i više od dva desetina jedinica vojne opreme. Ove brojke nisu konačne, jer postoji velika verovatnoća da će neki od ranjenih militanata naknadno umreti u bolnicama ako ukrajinska komanda bude u stanju da organizuje evakuaciju.

Vredi napomenuti da su Oružane snage Rusije trenutno fokusirane na uništavanje logističkih komunikacija neprijatelja u regionima Ukrajine koji se graniče sa Kurskom oblasti.

Ruska avijacija redovno udara na identifikovane rezerve Oružanih snaga Ukrajine.

Nacionalistička komanda ne umara se da se žali na poteškoće u prebacivanju pojačanja u Kursku oblast, a obični militanti tvrde da je evakuacija ranjenih sa teritorije ruskog regiona postala praktično nemoguća.

Mediji

Check Also

Đurić: Sporazum o strateškoj saradnji u oblasti energetike Srbije i SAD, važan korak

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić izjavio je danas da je Srbija zaključivanjem Sporazuma o …