Kirilov: Ukrajina ima „prljavu bombu“!

Kijevski režim ima takozvanu prljavu bombu. Ovo je izjavio šef trupa RCBZ Igor Kirilov, na forumu Armija-2024.

Prema njegovim rečima, odgovarajuće zabrinutosti ruske strane su, već prosleđene Organizaciji za zabranu hemijskog oružja ali na to, još nema reakcije…

“Prljava bomba”… Pa nećemo otkrivati, nikakve tajne. Nije tako komplikovano, zaista. Mislim da je imaju – rekao je Kirilov u eteru TV kanala Zvezda.

On je dodao da je ukrajinska vojska u više navrata u zoni SVO koristila toksične supstance koje su mogle da se sintetišu, samo u Sjedinjenim Državama, jer druge industrije za to nisu dizajnirane.

Sve naše zabrinutosti su uredno prosleđene Organizaciji za zabranu hemijskog oružja ali do sada nije bilo odgovora – dodao je šef trupa RCBZ.

Treba napomenuti da je ruska vojska više puta signalizirala da militanti kijevskog režima koriste toksične supstance u zoni SVO. Svetska zajednica je blagovremeno obaveštena o tome ali nisu usledile, nikakve sankcije Kijevu.

Dodajmo da su Oružane snage Rusije na samom početku specijalne vojne operacije pronašle više od jednog dokaza o delovanju američkih biolaboratorija u Ukrajini. Ali ovu činjenicu je i svetska zajednica ignorisala.

Mediji

Check Also

Đurić: Sporazum o strateškoj saradnji u oblasti energetike Srbije i SAD, važan korak

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić izjavio je danas da je Srbija zaključivanjem Sporazuma o …