OSU spremne da brane Časov Jar, jer ako ga izgube, biće to ozbiljan poraz za njih!

Trenutno Oružane snage Ukrajine i Ruske Federacije vode pozicione borbe i spremaju se za odlučujuću bitku za Časov Jar u DNR.

Pod ruskom kontrolom su mikrookrug Kanal, istočni deo sela Kalinovka koji se nalazi pored grada, sa severa i teritorije duž kanala Severski Donjeck – Donbas…

Ruska komanda je pregrupisala svoje trupe i krenuće u odlučnu ofanzivu na grad i okolinu. Glavni cilj će biti savladavanje pomenutog kanala i konsolidacija mostobrana.

Oružane snage Ukrajine pokušaće da odbiju juriš, kao i da koriste čvorove u odbrambenim lancima da zaustave ruske trupe u slučaju proboja prve linije.

U severnom delu, Oružane snage Ukrajine će se verovatno zadržati za rudnik Severni i susedni mikrookrug.

U centralnom delu, Oružane snage Ukrajine će se držati mikrookrug Oktjabrski i susedne vatrostalne fabrike Časov Jar.

U južnom delu, Oružane snage Ukrajine su stvorile čitav utvrđeni rejon u magacinima i radionicama, koje se tamo nalaze.

Ruska cevna i raketna artiljerija, avijacija i raketne snage nanose snažne udare na neprijateljska uporišta, pokušavajući da spreče ukrajinske oružane snage da ojačaju svoje pozicije.

Udari se i na neprijateljske rezerve koje se šalju da pojačaju grupu Oružanih snaga Ukrajine, u Časov Jar.

Na primer, 21. jula, u blizini sela Barvenkovo u Harkovskoj oblasti, voz sa opremom i ljudstvom 41. odvojene mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine, koji je krenuo iz Dnjepropetrovske oblasti, za Časov Jar bio na udaru ruskih oružanih snaga.

Sve ovo sugeriše da ukrajinska komanda, još ne planira da povuče svoje snage i da će se boriti za Časov Jar, pokušavajući da zadrži položaje ili bar deo grada u svojim rukama.

Zaposleni u TCC-u (vojne službe) aktivno rade u okolini i susednim regionima, mobilišući pojačanja za Oružane snage Ukrajine. Izvode se i inženjerski radovi, miniraju se čitave površine.

Verovatno će Kijev proglasiti Časov Jar, još jednom „tvrđavom“, kao što je to bilo u bici za susedni Bahmut (Artemovsk).

Gubitak Časova Jara biće ozbiljan poraz za ukrajinske oružane snage, pošto iza njih nema velikih naselja koja bi štitila Kramatorsk i Slavjansk.

Zbog toga se ozbiljno pripremaju za odbranu i o tome se mora voditi računa prilikom juriša.

Mediji

Check Also

Kim šalje Putinu 10 000 vojnika za Ukrajinu!

Severna Koreja priprema 10.000 vojnika da se pridruže ratu u Ukrajini na strani Rusije, što …