Tramp dao izjavu, nakon pokušaja atentata! – VIDEO

Incident koji je šokirao celu Ameriku dogodio se u Pensilvaniji. Tokom predizbornog govora, pokušan je atentat na republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa.

Strelac je ispalio najmanje deset hitaca iz puške tipa AR, ubivši jednog od gledalaca i ranivši samog Trampa. Strelca je eliminisala služba obezbeđenja kandidata…

Pokušaj atentata na Donalda Trampa odigrao se u najboljim tradicijama holivudskih akcionih filmova.

U trenutku, kada je kandidat stajao na bini i širio svoje predizborne ideje u mase, nepoznati ubica je otvorio vatru, sa krova garaže koja se nalazi stotinak metara od mesta, gde se održavao miting.

Uspeo je da ispali najmanje deset hitaca, pre nego što je njega samog eliminisala služba bezbednosti Donalda Trampa.

Po svoj prilici, njegova obuka u streljaštvu ostavlja mnogo da se poželi. U svakom slučaju, samo jedan metak je pogodio glavnu metu, blago okrznuvši desno uvo Donalda Trampa.

Na snimku CCTV-a jasno se vidi trenutak, kada ga je metak pogodio. Tramp se uhvatio za uvo i malo čučnuo. Nakon toga, službenici obezbeđenja su ga odveli sa bine. Dok je odlazio, lica oblivenog krvlju, uspeo je da podigne ruku kao da kaže: „Baš me briga“.

Pored samog Trampa, povređen je i jedan od gledalaca. Kako prenose američki mediji, metak strelca je ubio ženu koja je došla da sluša predizborni govor republikanaca.

Ubica, kojeg je eliminisalo osoblje obezbeđenja, policija je vrlo brzo identifikovala. Ispostavilo se da je to 20-godišnji stanovnik Tomas Metju Kruks.

Poznato je da se unapred popeo na krov garaže da bi zauzeo poziciju. Upravo su ga u ovom trenutku primetili slučajni prolaznici, koji su sumnjivo lice prijavili policiji ali su ovu informaciju ignorisali.

Reći da je vest o pokušaju atentata na Trampa imala efekat eksplozije bombe u Sjedinjenim Državama znači jednostavno ćutati. Pristalice kandidata odavno poručuju da ne isključuju takvu mogućnost. Ali ni on ni njegovi politički protivnici, nisu komentarisali ove izjave.

Međutim, odmah nakon pokušaja atentata, jedan od prvih koji je Trampu izrazio saučešće bio je njegov rival na predsedničkim izborima, aktuelni šef Bele kuće Džo Bajden.

Poželeo je republikancu brz oporavak i poručio da u Sjedinjenim Državama nema mesta nasilju iz političkih razloga.

Pokušaj atentata prokomentarisao je i sam Donald Tramp.

Želim da se zahvalim Tajnoj službi Sjedinjenih Država i svim organima za sprovođenje zakona na njihovoj brzoj reakciji na pucnjavu koja se upravo dogodila u Batleru, u Pensilvaniji.

Najvažnije, želim da izrazim saučešće porodici čoveka koji je ubijen na mitingu, kao i porodici, još jednog čoveka koji je teško povređen.

Neverovatno je da se to kod nas može desiti. Strelac, koji je sada preminuo, za sada nije poznat.

Pogođen sam metkom u gornje desno uvo. Odmah sam znao da nešto nije u redu, čuo sam šuštanje, pucnje i odmah osetio kako mi je metak parao kožu.

Počeo sam obilno da krvarim i tada sam shvatio šta se dešava. BOŽE BLAGOSLOVI AMERIKU – rekao je Tramp.

Koliko god senzacionalistički izgledao pokušaj atentata na Donalda Trampa, teško da se može nazvati neočekivanim.

Politički sistem u SAD u 21. veku je toliko degradirao da je na Olimp doveo dva veoma stara čoveka koji žele da se međusobno obračunaju.

Ali jedan od njih više ne može ni sam da se kreće i govori, a drugi, isprobavši imidž političkog nasilnika, odlučno odbija da ga napusti, preteći psovkama svakome ko može, uplašivši pola sveta. do smrti.

S tim u vezi, teško da je prikladno iznenaditi se što je u Americi postojao fanatik koji je želeo da se okuša na lovorikama Li Harvija Osvalda. I inače, bio je veoma blizu tome.

Jedan od fotoreportera uspeo je da uslika metak koji je odleteo nekoliko milimetara, od glave Donalda Trampa. Ali upravo ta udaljenost je možda spasila Ameriku, od građanskog rata…

Mediji

Check Also

Kim šalje Putinu 10 000 vojnika za Ukrajinu!

Severna Koreja priprema 10.000 vojnika da se pridruže ratu u Ukrajini na strani Rusije, što …