Obama izdao Bajdena? Svima priča da “deda”, ne može da pobedi!

Bivši američki predsednik Barak Obama poručuje demokratama da sadašnji predsednik Džo Bajden, nema šanse da bude ponovo izabran nakon njegove nedavne debate protiv lidera GOP Donalda Trampa, tvrdi američki konzervativni novinar Taker Karlson.

Prema Karlsonu, Obamina nedavna javna potvrda Bajdena bila je neiskrena…

Bajden i Tramp su se suočili u javnoj debati, u četvrtak uveče, pri čemu je predsednikov nastup ocenjen kao „nekoherentan“ i „nekompletan“, naglašavajući zabrinutost, zbog njegovih godina.

Nakon obračuna, mnoge demokrate i njihovi donatori su se navodno borili da nađu zamenu za Bajdena kao pretpostavljenog predsedničkog kandidata ove stranke.

Međutim, mnogi demokratski teškaši, uključujući Obamu, javno su potvrdili svoju podršku Bajdenu.

Priznajući da se „loše debatne noći dešavaju”, bivši predsednik je insistirao da su „ovi izbori ipak izbor, između nekoga, ko se ceo život bori za obične ljude i nekoga, ko brine samo o sebi”.

Pišući na X (bivši Tviter) u ponedeljak, Karlson je rekao, pozivajući se na „neobično dobar izvor“, da je Obamin post „neiskren“.

Privatno, Obama govori ljudima da Bajden ne može da pobedi i zato se zalaže za otvorenu konvenciju“, tvrdi novinar.

On je dodao da Obama ne kaže koga podržava ali se nedavno lično sastao sa Bajdenom, kako bi preneo njegovu poruku.

Karlson je, takođe tvrdio da odnosi, između Obame i Bajdena – koji je bio potpredsednik između 2009. i 2017. – nikada nisu bili topli, a ponekad čak i „neprijateljski“.

Prema reporteru, te veze su se “nedavno … dodatno pogoršale”, najviše zbog prve dame Džil Bajden, koja je navodno “držala svog muža, podalje od bilo koga, ko bi mogao da ga ubedi da odustane” iz trke za Belu kuću, nakon katastrofa debate.

Karlson je dodao da Bajdenova supruga ostaje „pokretačka snaga iza kampanje za reizbor svog muža“, ponavljajući nedavni izveštaj NBC-a koji je navela kao jedinu osobu koja je mogla da ubedi predsednika da „promeni kurs“.

Međutim, Si-En-En je u ponedeljak izvestio da ga je Bajdenova porodica, uključujući Džil, pozvala da ne okonča svoju kampanju, okrivljujući njegov tim za loš učinak.

Iako je odnos između Bajdena i Obame često opisivan kao „bromans” do te mere da je postao materijal za meme, brojni medijski izveštaji ukazuju da su stvari bile mnogo komplikovanije.

Izveštaj Akiosa u martu sugerisao je da se Bajden „često meri“, sa svojim prethodnikom, sa dinamikom rivalstva prisutnom u njihovoj vezi.

Kako prenosi Politico, Obama je takođe delio ozbiljnu zabrinutost, u vezi sa Bajdenovom sposobnošću da pobedi na izborima, 2020. godine.

Mediji

Check Also

Šta znači blokada Finskog zaliva

Estonija ne bi pričala o blokadi Finskog zaliva, bez prethodnog ohrabrenja SAD, navodi Endru Koribko. …