Blumberg: Modi promenio tradiciju i sada, radije odlazi u Rusiju

Indijski premijer Narendra Modi planira da poseti Moskvu sledeće nedelje, na svom prvom putovanju u inostranstvo, otkako je ponovo izabran za treći mandat.

Modijeva poseta i predstojeći sastanak, sa predsednikom Vladimirom Putinom naglašavaju važnost koju Indija pridaje svojim odnosima sa Rusijom, preneo je Blumberg…

Indija, najveći svetski potrošač sirove nafte, navodno agresivno povećava kupovinu energije iz Rusije i zavisi, od ruske vojne opreme.

Međutim, Blumberg kaže da je Nju Delhi zabrinut, zbog produbljivanja veza između Kine i Rusije, dok su odnosi Indije i Kine, na najnižem nivou, od najmanje 2020. godine.

Svasti Rao, ekspert Instituta za odbrambene studije i analize Manohar Parikar, smatra da jačanje strateških veza, između Rusije i Kine izaziva zabrinutost u Nju Delhiju, slično situaciji, kada vaš najbolji prijatelj razgovara sa vašim neprijateljem.

Izvori agencije napominju da, tokom predstojeće posete od 7. do 8. jula nije planirano potpisivanje značajnijih sporazuma.

Međutim, dogovor o vojnoj logistici, nastavak pregovora o stvaranju borbenog aviona pete generacije i saradnja na terenu nuklearne energije se očekuju.

Ranije je ruski predsednik Vladimir Putin poslao brodove, ka obalama Kube, šaljući jasan signal Sjedinjenim Državama.

Mediji

Check Also

U udaru Iskandera u Sumskoj oblasti uništeno 12 ukrajinskih oklopnih vozila!

Ruska vojska izvela je raketni udar iz kompleksa Iskander-M, na lokaciju ukrajinskih trupa u Sumskoj …