Rusi uništili tri lansera HIMARS, zajedno sa stranim posadama!

Operativno-taktička avijacija, bespilotne letelice, raketne snage i artiljerija grupa trupa Oružanih snaga Rusije u protekla 24 sata uništile su tri lansera raketnih sistema HIMARS američke proizvodnje, saopštila je pres služba Ministarstva odbrane.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, pogođeno je i transportno-utovarno vozilo i strani stručnjaci koji su obezbedili njegovu upotrebu…

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije govorilo je o porazu montažne konstrukcije i lokacije koja se priprema za lansiranje bespilotnih letelica, kao i o nagomilavanju neprijateljskog ljudstva i vojne opreme, u 109 regiona.

Oružane snage Rusije su u protekla 24 sata oborile 76 ukrajinskih dronova i dva višecevna raketna sistema HIMARS, koristeći sisteme protivvazdušne odbrane.

Ukupno, od početka SVO, uništeno je 613 aviona i 276 helikoptera Oružanih snaga Ukrajine.

Neprijatelj je izgubio i 26.642 bespilotne letelice, 533 protivvazdušna raketna sistema, 16.433 tenka i druga borbena oklopna vozila, 1.353 borbena vozila sa višecevnim raketnim sistemima, 10.913 oruđa poljske artiljerije i minobacača, kao i 22.975 jedinica specijalnih vojnih vozila.

Ranije je saopšteno da su Oružane snage Rusije postale aktivnije i da vrše pritisak na neprijatelja u oblasti Časov Jar.

Vašington post piše da ruske jedinice remete pokušaje rotacije ukrajinskih formacija i isporuke municije.

Publikacija ističe da napredovanje ruskih oružanih snaga primorava Ukrajince da „rade, bez prekida“.

Mediji

Check Also

NATO kreira ukrajinsku komandu!

Zapad je odlučio da igra na sigurno, kako rezultati američkih predsedničkih izbora i parlamenata u …