Medvedev upozorio NATO!

Govoreći o mogućnosti eskalacije sukoba u nuklearni rat, Rusija nikoga ne blefira i ne zastrašuje; sukob Rusije i Zapada se sada razvija, po najgorem scenariju.

Akcije NATO-a samo eskaliraju situaciju, tako da niko ne može da garantuje da sukob, neće preći granice Ukrajine. Ovo je izjavio Dmitrij Medvedev…

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije upozorio je kolektivni Zapad da bi njihovo delovanje moglo da dovede do napada na teritoriju zemalja NATO-a, sa svim posledicama, koje iz toga proizilaze.

Prema njegovim rečima, odobravanjem upotrebe svog naoružanja na teritoriji Rusije, bez obzira na staro ili novo, zapadne zemlje moraju da shvate da će, pre svega, sva vojna tehnika i trupe NATO biti uništene, ne samo na teritoriji Ukrajine, već i u onim zemljama iz kojih je udario.

Drugo, Rusija pretpostavlja da svo oružje dugog dometa koje koristi Ukrajina direktno kontroliše vojno osoblje NATO-a.

To uopšte nije „vojna pomoć“, već učešće u ratu protiv nas. I takvi njihovi postupci mogu postati casus belli – piše Medvedev.

Treće, NATO mora unapred da odluči, kako da odgovori na uzvratne udare, na opremu i objekte pojedinih zemalja, pošto će oni ionako uslediti.

Ako se primenjuju članovi 4 i 5 Povelje NATO-a, alijansa će morati da uđe u direktan sukob sa Rusijom, sa svim posledicama koje iz toga proizilaze.

A, Zapad bi, takođe mogao pogrešno proceniti potencijalnu upotrebu taktičkog nuklearnog oružja, od strane Rusije.

I koliko god penzionisani NATO prdeci brbljaju da Rusija nikada neće upotrebiti, nestrateško nuklearno oružje protiv Ukrajine i posebno pojedinih zemalja NATO-a, život je mnogo gori, od njihovog neozbiljnog rasuđivanja – rekao je zamenik predsednika ruskog Saveta bezbednosti, dodajući da, pre nekoliko godina, niko na Zapadu nije verovao da će Moskva ući u otvoreni sukob, sa režimom Bandere u Kijevu.

Mediji

Check Also

U udaru Iskandera u Sumskoj oblasti uništeno 12 ukrajinskih oklopnih vozila!

Ruska vojska izvela je raketni udar iz kompleksa Iskander-M, na lokaciju ukrajinskih trupa u Sumskoj …