Zapad u žestokom rebusu: Kombinovani ruski napadi postaju sve složeniji!

Oružane snage Ruske Federacije, već nekoliko nedelja sprovode masovne raketne napade sa ciljem onesposobljavanja vojno-industrijskog kompleksa Ukrajine.

Najveći takav napad izvršen je nakon napada ukrajinskih snaga na centar Belgoroda u kome je život izgubilo 25 civila, uključujući i petoro dece.

Pored povećanja količine naoružanja, ruska vojska koristi sve raznovrsniji arsenal za napade po vojnim postrojenjima neprijatelja, a ovo su primetili i zapadni izvori.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Tako je “Fajnenšel tajms” objavio članak u kome se poziva na izjavu višeg istraživača jedne “tink-tenk” organizacije sa sedištem u Vašingtonu, Dare Masikot koja tvrdi da “kombinovani ruski napadi postaju sve kompleksniji”, samim tim otežavajući posao ukrajinske PVO.

Kako se navodi u tekstu, Oružane snage RF najpre koriste sporoleteće bespilotne letelice, zatim krstareće rakete podzvučne brzine i na kraju balističke ili krstareće rakete koje lete brzinom zvuka (ili većom) za konačan udar po ciljevima.

Iz “Fajnenšel tajmsa” dodaju da su mete raketnih napada sve više vojna postrojenja, a ne objekti energetske infrastrukture, kao što je to bio slučaj prethodne zime.

Kao jedan od glavnih ciljeva, navodi se potpuno uništenje PVO ukrajinske vojske.

Dara Masikot dodaje: “Zbog takvih napada, Ukrajina neće moći da zaštiti svoje nebo, što predstavlja ogroman problem.

Ako PVO bude skroz onesposobljena, otvoriće se prostor da Rusija upotrebi strateške i druge bombardere (na mnogo manjim dometima)”.

rt.rs

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Moskva, Sankt Peterburg, Soči, Krimski most i FSB: Otkrivena lista meta iz „plana pobede“ Zelenskog!

Postao je poznat sadržaj tajnog dodatka „planu pobede“ lidera kijevskog režima Volodimira Zelenskog. Detalje su …