“Računamo jedni na druge u teškim vremenima”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom.

Dvojica državnika su još jednom izrazili iskrenu posvećenost bilateralnoj saradnji Srbije i Mađarske i spremnost da doprinose unapređenju prijateljskih odnosa dveju zemalja u različitim oblastima.

Predsednik Vučić i premijer Orban su istakli da će dve zemlje jedna drugoj biti potpora, te da će zajedno prolaziti kroz sve teškoće koje nas u narednom periodu očekuju.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Sagovornici su se saglasili da će nastaviti da grade prvenstveno prijateljski, ali i partnerski odnos, te da dve zemlje mogu u potpunosti da računaju jedna na drugu u teškim vremenima.

Osim o bilateralnim odnosima, predsednik Vučić i premijer Orban su razgovarali i o regionalnoj situaciji, migrantskoj krizi, različitim pitanjima u okviru Evropske unije, kao i o gorućim globalnim temama.

Vučić je izrazio zahvalnost mađarskoj vladi za pomoć oko gasnog skladišta, kao doprinosa energetskoj sigurnosti naše zemlje i potvrdi da uspostavljena saradnja u oblasti energetike dobro teče.

Predsednik Srbije takođe je najavio skorašnji susret sa predsednikom Vlade Mađarske, koji će biti još jedna potvrda izvanrednih prijateljskih odnosa dva bratska naroda ali i prilika za dalje unapređenje sveukupne saradnje, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Kim šalje Putinu 10 000 vojnika za Ukrajinu!

Severna Koreja priprema 10.000 vojnika da se pridruže ratu u Ukrajini na strani Rusije, što …