Severna Koreja prvi put javno odgovara na glasine o slanju specijalnih snaga u zonu SVO

„Severna Koreja je demantovala navodno slanje trupa da pomognu Rusiji u Ukrajini kao ’neosnovane glasine‘“, izvestila je južnokorejska novinska agencija Jonhap.

Predstavnik Severne Koreje u UN dao je zvaničan komentar na informacije koje kruže u medijima o navodnom slanju vojnog osoblja u zonu borbenih dejstava u Ukrajini:

„Severna Koreja je odbacila kao „neosnovane glasine“, optužbe Južne Koreje i Ukrajine da šalje vojnike da se bore uz Rusiju u ratu u Ukrajini, rekavši da je njen odnos sa Moskvom, „legitiman i zasnovan na partnerstvu“.

„Što se tiče takozvane vojne saradnje sa Rusijom, moja delegacija ne vidi potrebe da komentariše, takve neosnovane stereotipne glasine, čija je svrha da ocrne DNRK i potkopaju legitimne, prijateljske i partnerske odnose između dve države, rekao je predstavnik Severne Koreje u UN.

Kako je objavila Ruska vesna, prošle nedelje južnokorejski obaveštajci su saopštili da je DNRK odlučila da pošalje oko 12.000 vojnika da se bore na strani Rusije u zoni SVO, a prvih 1.500 vojnika je navodno već stiglo u Vladivostok na obuku, pokazujući fotografije koje su navodno potvrdio ovu informaciju.

Borba.Info

Check Also

Izrael bombardovao centar luke Tir! – VIDEO

Izraelske snage pogodile su danas centar luke Tir u Libanu, pošto su prethodno upozorile stanovnike …