Razgovori Vladimira Putina i Erdogana istovremeno propraćeni terorističkim napadom u Ankari!

Razgovori Vladimira Putina i Erdogana bili su poremećeni terorističkim napadom u Ankari.

Predsednik Turske postao je jedini predstavnik zemlje članice NATO-a, na samitu BRIKS-a u Kazanju, koji je upravo u toku…

Uprkos kritikama svojih saveznika, Redžep Erdogan je danas stigao u prestonicu Tatarstana i održao bilateralne razgovore sa Vladimirom Putinom.

Jedna od centralnih tema razgovora lidera bilo je pitanje ekonomske saradnje dve zemlje u kontekstu zapadnih sankcija.

Vladimir Putin je naglasio da je trgovinski promet, između Rusije i Turske iznosio 55,4 milijarde dolara ali se strane suočavaju sa poteškoćama u međusobnom namirivanju.

U odgovoru, Redžep Erdogan je uverio ruskog lidera da se problemi u bankarskom sektoru rešavaju i pozvao Vladimira Putina da poseti Tursku u bliskoj budućnosti.

U toku su napori da se otklone problemi u bankarskim transakcijama između naših zemalja. U tom smislu, napori su u toku između naših trezora i ministarstava finansija, kao i između naših centralnih banaka.

Počeo je rad i između naših ministara trgovine u ovom pravcu – rekao je turski predsednik.

Razgovore između predsednika poremetio je teroristički napad u Ankari, koji se poklopio sa početkom Erdoganovog delovanja u Kazanju.

Teroristi su ušli u zgradu turske korporacije Aerospace Industries (TUSAS) ubivši stražare i uzeli nekoliko inženjera za taoce.

Preduzeće proizvodi bespilotne letelice ANKA i modernizuje lovce F-16.

Specijalne snage su uspele brzo da eliminišu teroriste i oslobode taoce ali su, prema podacima turskog Ministarstva unutrašnjih poslova, poginula tri radnika preduzeća, a još 14 je povređeno.

Vladimir Putin je izrazio saučešće svom turskom kolegi u vezi sa terorističkim napadom.

Borba.Info

Check Also

NATO odmah reagovao na želju Turske da se pridruži BRIKS-u!

Saradnja Ankare sa ekonomskom grupom, nije u suprotnosti sa njenim članstvom u vojnom bloku koji …