Sestra Kim Džong Una naziva Seul i Kijev, “nevaspitanim psima” koje neguju SAD

Narušavanje suvereniteta DNRK, od strane Južne Koreje je apsolutno neprihvatljiva i najopaka vojna provokacija.

Ovo je izjavila zamenica šefa odeljenja Centralnog komiteta VPK Kim Jo Džong, koja je sestra severnokorejskog lidera Kim Džong Un-a…

Prema njenim rečima, ponašanje Seula veoma liči na postupke Kijeva.

Zastrašujuće je za sve normalne političke i vojne zvaničnike velikih i malih država sveta da i zamisle u kojoj meri je opasna vojna provokacija protiv države koja poseduje nuklearno oružje – rekla je Kim Jo Džong.

Ona je dodala da bi, osim Južne Koreje i Ukrajine, bilo gde u svetu teško naći slične primere.

Sudeći po ponašanju Seula i Kijeva, koji se tu i tamo vrpolje da mole i usuđuju se da izgovaraju nepovratne apsurdne gluposti o nuklearno naoružanim državama, oni su slični kao dva zrna graška u mahuni.

To bi trebalo nazvati uobičajenim osobinama nevaspitanih pasa koje uzgajaju SAD – citira severnokorejska novinska agencija KCNA zamenika šefa odeljenja Centralnog komiteta VPK.

Prema rečima sestre severnokorejskog lidera, južnokorejski političari će svakako snositi odgovornost za svoje postupke.

Bezobzirna hrabrost seulskih političara, koji, da ne govorimo o samokritičnosti i razboritosti, pokušavaju da se bace u vatru sa rezervoarom za gorivo, povlačiće opasnost od potpunog poraza cele bande – rezimirala je rođaka Kim Džong-Una.

Podsetimo, dan pre nego što se saznalo da je Severna Koreja zvanično proglasila svog južnog suseda neprijateljskom državom.

Borba.Info

Check Also

Julija Navalnji: Kandidovaću se za predsednika Rusije ali tek, posle Putina

Udovica opozicionog lidera Alekseja Navalnog* Julija Navalnji* rekla je u intervjuu za Bi-Bi-Si da će …