Pomračenje srpskog fudbala: Debakl Zvezde u Monaku od 5:1 i 12. poraz za redom, u Evropi!

Trenuci pomračenja ponovo su koštali Crvenu zvezdu na evropskoj sceni.

Ovoga puta u Monaku (5:1).

Greške protiv Benfike (2:1), onda i u Milanu protiv Intera (4:0), nadao se Vladan Milojević, bile su samo ružna prošlost. Međutim – nisu.

“Najbolje prvo poluvreme Zvezde ove sezone”, kaže mi kolega, možda minut, pre nego što je Monako postigao gol za 2:1.

Mogli su “kneževi”, nakon toga da daju još jedan, samo da je kapiten domaćih Denis Zakarija bio prisebniji i umesto ramenom, loptu zahvatio glavom.

Stavljajući po strani katastrofalno odigranu nadoknadu, šampion Srbije je zaista u prvih pedesetak minuta bio dobar, ravnopravan protivnik ozbiljnoj ekipi kakva je Monako, a ono što je bilo očigledno jeste i pozitivan stav uprkos iznenadno primljenom golu.

Golčina Vilfreda Singa bila je najava da će utakmica biti jednosmerna do kraja, te da Zvezdi nema spasa na stadionu “Luj II”.

Poništeni četvrti gol Monaka zbog ruke Brela Emboloa bila je samo lažna nada za goste, pošto je Monako maltene stvarao šanse, kada god je hteo, odnosno prelazio na polovinu Zvezde.

Dao je domaćin do kraja susreta još dva, a čini se da je mogao i mnogo, mnogo više.

Brojali su do “pet” i, iako u prvom poluvremenu nisu ličili na sebe, pokazali da su izuzetno ozbiljna ekipa, koja nije džabe na deobi prvog mesta francuske Lige 1, sa Pari Sen Žermenom.

B92

Check Also

Svetislav Pešić ostaće selektor Srbije i u narednih godinu dana!

Kako saznaje “Meridian sport”, novi predsednik Košarkaškog saveza Srbije Nebojša Čović uspeo je da se dogovori sa Pešićem o produžetku saradnje. …