Julija Navalnji: Kandidovaću se za predsednika Rusije ali tek, posle Putina

Udovica opozicionog lidera Alekseja Navalnog* Julija Navalnji* rekla je u intervjuu za Bi-Bi-Si da će učestvovati na predsedničkim izborima, ako se vrati u Rusiju.

Prema njenim rečima, ona nema priliku da se vrati u domovinu pod aktuelnom vlašću, pošto je uhapšena u odsustvu pod optužbom za učešće u ekstremističkoj organizaciji…

Moj cilj je da dovedem i napravim moguće promene u zemlji. Ako se vratim u Rusiju, kandidovaću se za predsednika – rekla je Navalnjijeva*.

Ona je dodala da nije mađioničar i da ne zna tajnu, kako da odmah dođe do promena u zemlji ali kao i njen suprug, veruje da će Rusija imati priliku da održi slobodne i fer izbore.

Julija Navalnaja*, koja predstavlja knjigu „Patriot“, memoare koje je njen suprug napisao pre smrti, rekla je da će nastaviti njegovu borbu za demokratiju.

Moj politički protivnik je Vladimir Putin. I učiniću sve da njegov režim padne što pre – naglasila je ona.

Navalnjijeva* reagovanje međunarodne zajednice na smrt njenog supruga naziva „šalom“ i poziva ih da se „malo manje plaše“ Putina. Ona želi da vidi ruskog lidera iza rešetaka.

Neću da sedi u zatvoru negde u inostranstvu, u dobrom zatvoru sa kompjuterom, dobrom hranom… Hoću da sedi u ruskom zatvoru. I ne samo to – želim da bude u istim uslovima kao i Aleksej – primetila je Navalnjijeva*.

* – osoba koja se nalazi na listi terorista i ekstremista u Ruskoj Federaciji.

Borba.Info

Check Also

Ruska vojska završila opkoljavanje ukrajinske grupe u Kurskoj oblasti!

Ruska vojska nastavlja operaciju uništavanja grupe Oružanih snaga Ukrajine koja se probila, do Kurske oblasti. …