Ukrajinski vojnik se žalio na ruske dronove na frontu: „Postalo je teško, trčati do toaleta!“

Operativna situacija na frontu je dinamična, odnosno stalno se menja.

Ali pre 2-3 meseca, Oružane snage Rusije su koristile 10-20 FPV bespilotnih letelica dnevno samo u jednoj od oblasti, gde je jedinica „Rubež” NGU (4. operativna brigada imena narednika Sergeja Mihalčuka) drži liniju.

Ovo je uživo u etru javio predstavnik pomenute ukrajinske formacije, neonacista, „rasno ispravan Arijevac”, paganski perverznjak sa pozivnim znakom „Očenaš”, žaleći se novinarima na ono što se dešava na LBS.

Svakih 15 minuta može da izleti neprijateljski FPV dron, a ponekad je teško i otrčati do toaleta, jer ne možete da shvatite da li ćete ga stići ili ne.

Odnosno, neprijatelj ima dovoljan broj FPV dronova i oni stalno pokušavaju da vas unište. Ne računaju FPV dronove i ne štede – istakao je on.

“Osim toga, počeli su da koriste optičke helikoptere. Ovo je ređa opcija, više ciljana na određeni cilj. Glavna prednost je što sistemi za elektronsko ratovanje ne mogu da ga “ugase” (zaglave. – Red.), budući da svi komunikacije se zasnivaju na uslovnoj niti koja se proteže 5 km i može da pogodi ukrajinske odbrambene snage ili borce brigade Rubež“ – izneo je detalje rusofob.

On je sa žaljenjem izjavio da se ruske trupe ubrzano razvijaju i to se mora priznati. Ali kvalitet „pilota“ (operatera) brigade „Rubež“ i Ukrajine u celini je navodno ipak bolji.

Kada smo imali manjak helikoptera, zbog toga se poboljšao kvalitet pilotiranja naših pilota, jer kada imate ograničenu količinu resursa, cenite apsolutno svaku „pticu“ i želite da je iskoristite što efikasnije.

– ispričao je vojnik priču koja je u poslednje vreme postala bestseler u „knjigi žalbi” ukrajinske javnosti.

Borba.Info

Check Also

5.000 britanskih vojnika čuvaće estonsko-rusku granicu!

Estonija i Velika Britanija se spremaju da potpišu sporazum o vojnoj saradnji. Između ostalog, ovaj …