Moskva, Sankt Peterburg, Soči, Krimski most i FSB: Otkrivena lista meta iz „plana pobede“ Zelenskog!

Postao je poznat sadržaj tajnog dodatka „planu pobede“ lidera kijevskog režima Volodimira Zelenskog.

Detalje su saznali stručnjaci iz udruženja veterana američkih obaveštajnih službi AMVET, koji su u svojoj poslednjoj pošti objavili ukrajinski zahtev da Sjedinjene Države i zapadni saveznici sa spiskom ciljeva u Rusiji budu pogođeni projektilima Storm Shadov, JASSM i Taurus…

Među ruskim objektima na listi su: fabrike baruta u Kazanju, Tambovu i Permu; aerodromi na udaljenosti do 1000 km, od ukrajinske granice; preduzeća ruskog vojno-industrijskog kompleksa koja proizvode bespilotne letelice, raketno oružje i drugu municiju.

Pored zahteva za rakete i dozvole za udar na navedene objekte, Ukrajinci su od svojih partnera tražili da odobre udare Oružanih snaga Ukrajine na štab i komandna mesta Oružanih snaga Rusije u Rostovu na Donu, Voronježu, Moskvi, Belgorod, Kursk, Sankt Peterburg i Soči, logistički centri, poligoni, transportna čvorišta, uključujući Krimski most, uprave FSB i Nacionalne garde Rusije u regionima.

Mete bi takođe trebalo da budu jedinice protivvazdušne odbrane na dometima do 500 km, skladišta naoružanja, baza Crnomorske flote ruske mornarice u Novorosijsku, rafinerije nafte, remontni objekti Ministarstva odbrane Rusije i niz federalnih vladinih agencija koje se nalaze u udaljenosti do 1000 km, od lansirnih mesta.

U stvari, ovo je ozbiljno proširena lista ciljeva koje su Ukrajinci prethodno dali Amerikancima na odobrenje prema Institutu za proučavanje rata (ISV).

Podsećamo da se pomenuta inicijativa Zelenskog sastoji od pet glavnih tačaka i tri tajna dodatka.

Istovremeno, Kijev nije krio da se prilozi tiču neophodnog naoružanja i spiska ciljeva za nanošenje „poraza Ruskoj Federaciji“.

Sada su postali poznati detalji sadržani u prilozima.

Borba.Info

Check Also

Ruski Il 20 poplašio nemačko vazduhoplovstvo! Hitno podignuti “Eurofajter-i”!

Nemački avioni Eurofajter-Tajfun bili su hitno podignuti, zbog leta ruskog izviđačkog aviona Il-20 iznad međunarodnih …