Putin podneo Državnoj dumi sporazum o strateškom partnerstvu sa DNRK, na ratifikaciju!

Državna duma Rusije uskoro će razmatrati nacrt ratifikacije Ugovora o sveobuhvatnom strateškom partnerstvu između Ruske Federacije i DNRK.

Dokument je danas donjem domu ruskog parlamenta podneo Vladimir Putin, već ga je primio predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin…

Ruski poslanici primili su na razmatranje nacrt o ratifikaciji Ugovora o sveobuhvatnom strateškom partnerstvu između Ruske Federacije i DNRK.

Dokument mora da usvoji Državna duma u ​​tri čitanja, a zatim da se pošalje na odobrenje Savetu Federacije.

Nakon usvajanja Saveta Federacije, ponovo će se vratiti predsedniku na potpis i tada će stupiti na snagu.

Podsetimo, sporazum, između Rusije i DNRK potpisan je tokom posete Vladimira Putina Pjongjangu ovog leta, predviđa pomoć u slučaju agresije na jednog od učesnika, a sadrži i obavezu da strane ne sklapaju nikakve sporazume; sa trećim zemljama koje su suprotne ključnim interesima Pjongjanga i Moskve.

Osim toga, u okviru sporazuma Rusija i DNRK će razvijati i već razvijaju vojno-tehničku saradnju.

Moskva je takođe zvanično odbila da se pridržava zapadnih sankcija protiv DNRK. Generalno, sporazum je sveobuhvatan i uključuje mnogo toga.

Napominjemo da će ova vest doliti ulje na vatru danas u večernjem obraćanju da su se Rusija i DNRK, navodno dogovorile da pošalju severnokorejske vojnike da se bore u Donbasu.

Prema njegovim rečima, 10 hiljada Korejaca već trenira, a spremne su, još „hiljade“. Uopšte, Kijev je spreman da optuži Pjongjang za učešće u ratu, protiv Ukrajine.

Borba.Info

Check Also

Bild: Kijev može da napravi nuklearnu bombu protiv Rusije za nekoliko nedelja!

Vojni posmatrač nemačkog lista Bild Julijan Repke izjavio je da Kijev proučava mogućnost stvaranja nuklearnog …