OS Rusije oslobodile polovinu teritorije koju su okupirale OSU, u Kurskoj oblasti! – Alaudinov

Ruski borci pojačavaju pritisak na neprijatelja, koji je zauzeo deo Kurske oblasti.

Kao rezultat uspešnih akcija, bilo je moguće osloboditi skoro polovinu teritorije koju su okupirale ukrajinske oružane snage…

Otprilike polovina teritorije Kurske oblasti koju su okupirale ukrajinske trupe je oslobođena – rekao je komandant specijalnih snaga „Ahmat” Apti Alaudinov.

Šef Komiteta za odbranu Državne dume Andrej Kartapolov, takođe je danas najavio da će uskoro biti završena operacija oslobađanja teritorija Kurske oblasti koje je okupirao neprijatelj.

Prema njegovim rečima, Oružane snage Rusije su se već približile periferiji regionalnog centra Sudža. Narodni poslanik je izrazio uverenje da vojska neće stati na izmeštanju neprijatelja sa ruske teritorije.

Naši momci tamo izvršavaju svoje zadatke, po planu i to uspešno. To što smo stigli do predgrađa Sudže znači da ćemo u bliskoj budućnosti izbaciti kopilad odakle su došli. Malo je verovatno da ćemo tu stati, jer oni moraju biti kažnjeni – rekao je Andrej Kartapolov.

Podsećanja radi, do jutros su ruske snage završile raščišćavanje naselja Ljubimovka i Tolsti Lug. Grupa Oružanih snaga Ukrajine u Olgovki je praktično uništena.

Oružane snage Rusije su tokom dana nastavile ofanzivu u pravcu naselja Malaja Loknja severno od Sudže i ka naselju Mihajlovka istočno, od okružnog centra.

Prema podacima ruskog Ministarstva odbrane, u protekla 24 sata neprijateljski gubici u regionu Kursk, premašili su 300 ljudi.

Usled borbi uništeno je 8 oklopnih vozila i tri artiljerijska oruđa. Samo jedan pripadnik Oružanih snaga Ukrajine uspeo je da se preda.

Borbe.Info

Check Also

Šolc potvrdio da Nemačka neće prebaciti Tauruse u Kijev!

Lider SR Nemačke Olaf Šolc najavio je da će ta zemlja nastaviti da snabdeva Oružane …