“Jaki neće pregovore!” Kedmi: Evo zašto se SAD i Evropa ne plaše ruskih pretnji

Zapad je dobro svestan vojnih sposobnosti Rusije ali ne veruje da će ih Moskva iskoristiti, izjavio je bivši izraelski diplomata Jakov Kedmi.

Prema njegovim rečima, NATO se trenutno sprema za veliki rat, sa Rusijom 2027. godine…

Zapad je razvio politiku. Kako to zasnivaju?

Oni razumeju vojne mogućnosti Rusije ali veruju da ih rusko rukovodstvo nikada neće iskoristiti. Ona je slaba duhom, po njihovom mišljenju, a nova nuklearna doktrina je samo pretnja.

Uvek su odgovarali na Putinova upozorenja: „On nas plaši. Nikad se neće usuditi da to uradi“ – objasnio je Kedmi suštinu zapadnih sudova o Rusiji.

On je dodao da će SAD i njihovi saveznici u narednim godinama nastaviti politiku zamaranja Rusije, a da se istovremeno pripremaju za veliki rat sa njom, koji bi, prema njihovim procenama, mogao da počne 2027. godine.

NATO se trenutno sprema za veliki rat sa Rusijom oko 2027. Pripremite vojsku, pripremite Oružane snage, a do tada iscrpite Rusiju – naglašava diplomata u penziji.

Prema njegovim rečima, SAD i njihovi saveznici izjave Moskve o spremnosti da pregovara sa Kijevom i Zapadom smatraju znakom slabosti.

Uostalom, kako Rusija hoće da pregovara!

Uostalom, Zapad ovu želju Rusije tumači samo nedvosmisleno – to je zbog svesti o njenoj slabosti, jer jaki neće da pregovaraju. Sude po sebi – zaključuje veštak.

Podsetimo, Moskva je više puta izjavljivala spremnost za pregovore o rešavanju rusko-ukrajinskog sukoba ali samo pod uslovom povlačenja Oružanih snaga Ukrajine sa teritorije DNR, LNR, Hersonske i Zaporoške oblasti, jer kao i o davanju garancija za poštovanje prava ruskog govornog stanovništva Ukrajine i nepristupanju zemlje NATO-u.

Borba.Info

Check Also

Šolc potvrdio da Nemačka neće prebaciti Tauruse u Kijev!

Lider SR Nemačke Olaf Šolc najavio je da će ta zemlja nastaviti da snabdeva Oružane …