Užasno poprečno more – identifikovano jedno od najstrašnijih čuda prirode!

Priroda ponekad može biti zastrašujuća, koliko i lepa i podrazumeva se da je mi obični smrtnici uvek treba da poštujemo.

Uglavnom, uspon interneta – i potonja eksplozija deljenja informacija – pomogli su nam da masovno obrazujemo jedni druge kao vrstu.

Znanje kojem roditelji naših roditelja nikada ne bi imali pristup je sada samo jednim klikom na dugme daleko od većine nas danas, a platforme društvenih medija često čine tako da vidimo i čujemo stvari iz celog sveta na nedeljnoj bazi.

Ako mene pitate, tu leži prava moć interneta, zato se trudim da dam sve od sebe da delim upozorenja, važne poruke i lajf-hakove kad god je to moguće.

Jednostavno rečeno, ako vidim nešto zanimljivo na mreži, potrudiću se da prenesem reč.

Uzmimo, na primer, relativno nepoznato značenje iza zvezda na vratima štale. Ili šta kažete na to šta bi to moglo značiti ako vidite nekoga sa tetovažom tetive na ruci?

Međutim, današnje deljenje informacija je oslikano zlokobnijim tonovima.

Radi se o prirodnom fenomenu poznatom kao „poprečno more“ i ako mene pitate, to je nešto o čemu bi svi sve trebali znati.

Pojava poznata kao „poprečno more“ može biti očaravajuća za gledanje, iako izuzetno opasna za bilo koga ili bilo šta uhvaćeno u njemu, uključujući čamce, surfere i plivače.

Ovaj neobičan okeanski fenomen se navodno dešava, kada se talasi sudaraju iz različitih uglova, formirajući ono što izgleda kao kvadratna područja u vodi.

Talasi iz jednog vremenskog sistema se nastavljaju iako je promena vetra stvorila različite talase, pretvarajući tako more u ono što odozgo izgleda veoma poput krpenog pokrivača.

Naravno, kad god se ova scena dogodi, ona može privući pažnju svih koji se nađu u blizini. Mislim, samo pogledajte sliku ispod i iskreno mi recite da vas ne bi zaintrigiralo šta se dešava da ste slučajno bili u blizini.

Ipak, ono što vreba ispod poprečnog mora su struje dovoljno moćne da bacaju stvari okolo poput dečijih igračaka, uključujući čak i brodove.

Okeanski brodovi su dizajnirani da udaraju u talase ali ako čamac ili brod bombarduju talasi koji dolaze na njega iz svih uglova, to je veoma opasno.

Teško je reći sa sigurnošću ali postoje istraživači koji veruju da su se brodovi prevrnuli kao rezultat putovanja kroz more.

Dakle, recite mudrima, ako se ikada nađete u situaciji da vidite upozorne kvadrate, kako se formiraju na površini vode, klonite se okeana i upozorite druge da učine isto.

U svakom slučaju, uživajte u njima izdaleka ali nemojte praviti grešku da se dovedete u opasnost.

Borba.Info

Check Also

Zvezda posle dobre partije u Parizu, poražena u Splitu

Crveno-beli su dobro počeli u Evroligi ali u regionalnom takmičenju, već imaju negativan skor. Košarkaši …