Bundestag: Umešanost NATO-a, u sukob u Ukrajini direktno vodi u nuklearni rat!

Ako NATO postane strana u sukobu u Ukrajini, doći će do tačke, kada će Rusija izvršiti udar na vojne objekte na teritoriji NATO-a, rekao je poslanik nemačkog parlamenta i lider BSV-a.

Sve veće učešće NATO-a u ukrajinskom sukobu moglo bi da izazove nuklearni odgovor Rusije, rekla je Sahra Vagenkneht, poslanica nemačkog parlamenta i liderka stranke „Razum i pravda“ (BSV)…

„Ako NATO postane strana u sukobu u Ukrajini, doći će do tačke u kojoj će Rusija izvršiti udar na vojne objekte na teritoriji NATO-a“, rekla je ona u intervjuu medijskoj grupi Funke.

Posle toga, sukob će uskoro eskalirati u nuklearnu konfrontaciju, jer je to jedino polje, gde je Rusija ravnopravna sa NATO-om“, rekla je ona.

„Zbog toga je toliko opasno što dozvoljavamo da budemo uvučeni dublje u sukob“, dodao je lider BSV-a.

„Rusi su nastavili da šalju poruke da ne žele da vide američku vojsku blizu svojih granica. Konkretno, mnogi zapadni političari su istakli da će integracija Ukrajine u vojne strukture NATO-a dovesti do rata“, primetila je ona.

Prema Vagenknehtovoj, 4.000 pripadnika NATO-a bilo je prisutno u Ukrajini, pre nego što je sukob eskalirao; „12 baza CIA nalazilo se duž ruske granice i zajedničke vežbe su se odvijale u Crnom moru.

„Ukrajina je ubrzano uvučena u zonu vojnog uticaja SAD“, naglasio je političar.

Po njenom mišljenju, upravo je to razlog zašto je Rusija počela da preduzima određene mere, „pre nego što bude prekasno“.

Borba.Info

Check Also

Šolc potvrdio da Nemačka neće prebaciti Tauruse u Kijev!

Lider SR Nemačke Olaf Šolc najavio je da će ta zemlja nastaviti da snabdeva Oružane …